Germania anunță interzicerea exporturilor de arme către Arabia Saudită

S.I. Catalin / 19 noi 2018 / 23:11

Germania a oprit exportul de arme către Arabia Saudită și a interzis unui număr de 18 cetățeni saudiți să intre în spațiul Schengen din Europa ca răspuns la uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, a declarat The Associated Press.

Germania a anunțat luni că a oprit toate exporturile de arme către Arabia Saudită într-o mișcare menită să intensifice presiunea asupra Riadului pentru a efectua o investigație completă asupra uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi.

Vorbind la o conferință de presă la Berlin, purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei și Energiei, Philipp Jornitz, a declarat că guvernul german a informat companiile care au primit deja licențe de export că în prezent toate livrările de arme către Arabia Saudită sunt suspendate, potrivit agenţei Anadolu.

Ministerul Economiei din Germania supraveghează autorizarea exporturilor de arme.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului, Philipp Jornitz, a declarat luni că ,,guvernul german lucrează cu cei care au autorizații valide, astfel încât în prezent nu există exporturi de arme din Germania către Arabia Saudită".

Declaraţiile lui Philipp Jornitz au venit au venit la scurt timp după ce mass-media americană a susținut că CIA a ajuns la concluzia că uciderea lui Khashoggi a fost comandat de către prințul Mohammed bin Salman.

De asemenea, luni, ministrul german de externe, Heiko Maas, a declarat că Germania a decis să impună sancţiuni, inclusiv interzicerea accesului în spaţiul Schengen, pentru 18 cetăţeni saudiţi suspectaţi că ar fi implicaţi în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi şi a cerut din nou Riadului să facă lumină completă în acest caz.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy