Incident în Marea Neagră. SUA vorbesc de ”urmări dureroase” pentru Rusia

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Departamentul de Stat al SUA a cerut din nou Rusiei eliberarea marinarilor ucraineni arestați în Marea Neagră, când trei nave ale Ucrainei au fost capturate.

Declarațiile au fost făcute de către un reprezentant al Departamentului de Stat american în cadrul unui briefing de presă, notează publicația rbc.ru, citată de portalul deschide.md.

Vreau ca Rusia să primească acest mesaj și să elibereze echipajele și navele ucrainene, altfel „durerea" și urmările vor fi din ce în ce mai grave", a declarat oficialul american, potrivit sursei citate, care nu menționează numele acestuia.

Reprezentantul Deprtamentului de Stat a subliniat că prețul pe care rușii va trebui să-l plătească pentru reținerea navelor și echipajelor ucrainene va fi direct proporțional cu termenul în care acestea vor fi reținute.

Tensiunile dintre Ucraina şi Rusia în jurul Mării Azov au cunoscut o escaladare bruscă, când Rusia a lovit o navă ucraineană şi a blocat accesul în marea situată între Crimeea, anexată în 2014 de Moscova, şi estul Ucrainei, teatrul unui război cu separatiştii proruşi. Rusia a capturat aceste nave, nave împreună cu marinarii de pe ele. În urma incidentului Ucraina a instaurat legea marțială în 10 regiuni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel