În ciuda sancțiunilor franceze, Turcia înregistrează progrese în modernizarea subarinelor pakistaneze Agosta 90B

S.I. Catalin / 26 feb 2020 / 22:33

Compania STM, una dintre cele mai puternice companii din Turcia în materie de proiecte navale, a declarat că progresează în modernizarea submarinelor pakistaneze Agosta 90B, în ciuda „sancțiunilor și restricțiilor" impuse de statul francez, care deţine compania Naval Group (un portofoliu de 65% din acțiuni) - constructorul subarinelor.

,,Acest proiect progresează cu foarte mult succes, în ciuda sancțiunilor și restricțiilor impuse de Franța, producătorul submarinelor", a declarat Murat Ikinci, directorul general al companiei STM - aflată în spatele proiectul de modernizare a subarinelor pakistaneze Agosta 90B.

Directorul general al STM nu a explicat împotriva cui a impus Franța sancțiuni şi nici natura „sancțiunilor și restricțiilor".

Submarinele diesel-electrice Agosta 90B din Pakistan sunt desemnate intern- clasa Khalid: PNS Hamza , PNS Khalid și PNS Saad - se află în inventarul Marinei Pakistane. PNS Khalid a fost construit în Franța în anii 1990, în timp ce Hamza și Saad au fost construite în Pakistan în anii 2000.

În anul 2016, compania STM a semnat cu Pakistanul un contract de modernizare în valoare de 350 de milioane de dolari pentru submarinele din clasa Agosta.

Domeniul de aplicare al modernizării include: modernizarea sonarelor, periscoapelor, sistemelor de comandă şi control şi sisteme radar. Compania turca HAVELSAN este cea care oferă software-urile necesare acestei modernizări.

,,Sperăm, până la sfârșitul acestei luni, să finalizăm modernizarea primului submarin pentru al lansa la apă și pentru a începe testele, inclusiv testele de scufundare", a spus miercuri Ikinci, pentru agenția turcă de ştiri Anadolu.

Inițial, STM a semnat contracte pentru modernizarea a două submarine din cadrul proiectului demarat de Pakistan. Deși contractul cu privire la modernizarea celui de-al treia submarin nu a fost încă semnat, STM își propune să îl încheie şi pe acesta, după finalizarea cu succes a procesului de modernizare a primului submarin, a spus directorul STM.

„De asemenea, Pakistanul își propune să modernizeze trei submarine. Putem spune clar că vom semna contractul ca urmare a succesului înregistrat în modernizarea primul submarin. Nu credem că vor exista neplăceri ", a adăugat directorul general al STM.

Modernizarea subarinelor din clasa Agosta 90B, asumată de către companiile turceşti, a început cu submarinul PNS Hamza, primul dintre cele trei prevăzute în programul de modernizare. Modernizarea totală a celor trei submarine este prevăzută pentru a fi finalizată în mai puțin de trei ani.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy