În ciuda sancțiunilor franceze, Turcia înregistrează progrese în modernizarea subarinelor pakistaneze Agosta 90B

S.I. Catalin |
Data publicării:

Compania STM, una dintre cele mai puternice companii din Turcia în materie de proiecte navale, a declarat că progresează în modernizarea submarinelor pakistaneze Agosta 90B, în ciuda „sancțiunilor și restricțiilor" impuse de statul francez, care deţine compania Naval Group (un portofoliu de 65% din acțiuni) - constructorul subarinelor.

,,Acest proiect progresează cu foarte mult succes, în ciuda sancțiunilor și restricțiilor impuse de Franța, producătorul submarinelor", a declarat Murat Ikinci, directorul general al companiei STM - aflată în spatele proiectul de modernizare a subarinelor pakistaneze Agosta 90B.

Directorul general al STM nu a explicat împotriva cui a impus Franța sancțiuni şi nici natura „sancțiunilor și restricțiilor".

Submarinele diesel-electrice Agosta 90B din Pakistan sunt desemnate intern- clasa Khalid: PNS Hamza , PNS Khalid și PNS Saad - se află în inventarul Marinei Pakistane. PNS Khalid a fost construit în Franța în anii 1990, în timp ce Hamza și Saad au fost construite în Pakistan în anii 2000.

În anul 2016, compania STM a semnat cu Pakistanul un contract de modernizare în valoare de 350 de milioane de dolari pentru submarinele din clasa Agosta.

Domeniul de aplicare al modernizării include: modernizarea sonarelor, periscoapelor, sistemelor de comandă şi control şi sisteme radar. Compania turca HAVELSAN este cea care oferă software-urile necesare acestei modernizări.

,,Sperăm, până la sfârșitul acestei luni, să finalizăm modernizarea primului submarin pentru al lansa la apă și pentru a începe testele, inclusiv testele de scufundare", a spus miercuri Ikinci, pentru agenția turcă de ştiri Anadolu.

Inițial, STM a semnat contracte pentru modernizarea a două submarine din cadrul proiectului demarat de Pakistan. Deși contractul cu privire la modernizarea celui de-al treia submarin nu a fost încă semnat, STM își propune să îl încheie şi pe acesta, după finalizarea cu succes a procesului de modernizare a primului submarin, a spus directorul STM.

„De asemenea, Pakistanul își propune să modernizeze trei submarine. Putem spune clar că vom semna contractul ca urmare a succesului înregistrat în modernizarea primul submarin. Nu credem că vor exista neplăceri ", a adăugat directorul general al STM.

Modernizarea subarinelor din clasa Agosta 90B, asumată de către companiile turceşti, a început cu submarinul PNS Hamza, primul dintre cele trei prevăzute în programul de modernizare. Modernizarea totală a celor trei submarine este prevăzută pentru a fi finalizată în mai puțin de trei ani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel