În cazul unui conflict militar cu Rusia, SUA vor folosi armament nuclear. Avertisment din Polonia

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Potrivit unei analize, în cazul unui conflict militar cu Federația Rusă, Statele Unite ale Americii vor folosi armament nuclear.

Afirmația îi aparține unui ziarist militar și a fost făcută în publicația poloneză Mysl Polska. Iar potrivit expertului polonez, Statele Unite au nevoie de un război la scară mare. În acest sens un scenariu care implică un conflict militar cu Rusia nu ar fi deloc greu de intuit, e de părere polonezul.

În analiza sa acesta afirmă că există două scenarii în ceea ce privește relația dintre Statele Unite și Federația Rusă. Un prim scenariu implică un conflict militar deschis la scară largă, conflict care s-ar desfășura pe teritoriul Rusiei și în care SUA nu ar ezita să folosească arsenalul nuclear. 

Un al doilea scenariu, se precizează în analiză, este izolarea economică a Rusiei. Iar scopul unei astfel de desfășurări este cât se poate de clar: schimbarea regimului politic de la Kremlin.

Însă nu un posibil conflict militar între SUA și Rusia, cu folosirea arsenalului nuclear, surprinde în articol, ci faptul că autorul nu se ferește să afirme că unul dintre cele două scenarii va avea loc în viitorul apropiat.

Nu este prima dată când polonezii apelează la astfel de scenarii în ceea ce privește Rusia. La începutul acestui an generalul Waldemar Skrzypczak a declarat că în cazul unui atac al Rusiei asupra Occidentului NATO va folosi arsenalul nuclear împotriva Moscovei. 

Amintim că, potrivit raportului SIPRI, publicat în cursul acestui an, numărul de focoase nucleare la nivel mondial era de 13.865 la începutul lui 2019, o scădere de 600 de unităţi comparativ cu începutul anului 2018. Estimarea include focoase active, aflate în depozit sau gata să fie dezafectate.

Nouă state deţin arme nucleare: SUA, Rusia, Marea Britanie, Franţa, China, India, Pakistan, Israel şi Coreea de Nord.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel