În cadrul expoziției de apărare IDEF 2023, Turcia prezintă drona maritimă kamikaze ULAQ KAMA (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

METEKSAN, o companie turcă din domeniul apărării, împreună cu șantierul naval ARES, a prezentat propria dronă maritimă kamikaze, ULAQ KAMA, în timpul expoziției de apărare IDEF 2023, aflată în desfășurare în Turcia. Drona este prezentată ca o continuare a proiectelor anterioare de ambarcațiuni fără pilot din cadrul familiei ULAQ - numele primei drone dintr-o serie de AUSV-uri ale Turciei, care a fost dezvoltată pentru marina turcă de către șantierul naval Ares și Meteksan Defense Systems.

Reprezentanții METEKSAN susțin că dezvoltarea lor este deja atât de bine rafinată încât, în cazul unor comenzii, sunt pregătiți să producă independent 100 de ambarcațiuni kamikaze ULAQ KAMA pentru client în decurs de un an, potrivit publicației Naval News.

După cum se afirmă, dronele kamikaze turcești ULAQ KAMA vor putea fi folosite nu numai pentru atacarea țintelor maritime inamice, ci și pentru patrularea unor zone desemnate  sau pentru a efectua misiuni de recunoaștere.

Youtube video image

Se precizează că dronele maritime ULAQ KAMA vor avea următoarele caracteristici: lungime - 6,37 metri, lățime - 1,2 metri, viteza de croazieră - peste 20 de noduri, raza - peste 200 de mile marine, greutate - 1,3 tone, cu o capacitate de încărcare utilă de 200 de kilograme de explozibili sau alte încărcături utile.

Dar cele mai interesante aspecte se regăsesc în specificațiile cu privire la utilitatea dronelor maritime kamikaze turcești ULAQ KAMA. Potrivit dezvoltatorilor, aceste ambarcațiuni fără pilot pot avea trei moduri de control diferite - complet autonom, semi-autonom sau controlat de la distanță (cu implicarea operatorului).

Echipamentul amplasat la bordul ambarcațiunii kamikaze ULAQ KAMA include un receptor al sistemului de navigație prin satelit de tip GNSS, camere cu termoviziune, care pot servi, de asemenea, ca echipament de navigație, și un receptor de comunicații prin satelit. În plus, controlul dronei maritime poate fi efectuat cu ajutorul unui laptop obișnuit, dar prin intermediul unui software.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel