IDEB 2018. Vehiculul tactic blindat 4x4, GERLACH și vehiculul tactic ușor, FOX

Crişan Andreescu |
Data actualizării: | Data publicării:

IDEB 2018. Zetor Engineering Slovacia, a.s., parte a sectorului de inginerie al HTC INVESTMENTS, a.s., prezintă un prototip inovator, vehiculul de apărare tactic blindat 4x4 denumit GERLACH. 

IDEB 2018. Zetor Engineering Slovacia, înființată în iunie 2000, este responsabilă de proiectarea, dezvoltarea și realizarea prototipului funcțional al acestui vehicul. Compania funcționează sub forma unui centru de cercetare și dezvoltare profesionist, având ca activitate dezvoltare, inovare și livrarea de  echipamente în diferite domenii, inclusiv industria de apărare. Proiectul GERLACH a implicat și o serie de alte companii din sectorul inginerie aparținând HTC Investment a.s., precum Zetor Engineering Brno, Ltd., care a fost responsabilă pentru proiectele vehiculelor cu șenile, Wolfdog și Fox, și IPM Engineering, Ltd., aceasta contribuind la mai multe proiecte (muniția vehiculului, echipamentul de teren al sistemului de aterizare, rezervorul de combustibil sau dezvoltarea vehiculului terestru fără pilot (unmanned ground vehicle - UGV) cu comandă de la distanță). La fel de importantă a fost și expertiza companiei ZETOR Tractors în tehnologia off-road.

 GERLACH – vehiculul tactic al viitorului

 Avantajul principal pe care GERLACH îl oferă este faptul că acest proiect ia în considerare cele mai recente inovații tehnice și de construcție, cât și experiența din operațiunile de luptă din ultimele decenii. În timp ce o parte din competitorii săi din acest segment au fost dezvoltați acum câteva decenii, GERLACH oferă un nou nivel de protecție, modularitate, mobilitate și confort pentru cele mai diverse tipuri de desfășurare de forțe.

 GERLACH – nivel de protecție ridicat la cost extrem de competitiv

 GERLACH se remarcă în mod special prin îmbinarea nivelului de protecție realizabil și a mobilității ridicate la un preț extrem de competitiv.

 Caracteristici principale:

Protecție balistică și anti-mine opțională - permite configurarea vehiculului GERLACH până la nivelul de protecție STANAG 4569 Volume 3, unul dintre cele mai înalte niveluri specificate în sistemele de dispozitive explozive improvizate (IEDs - Improvised Explosive Device Systems)

- Cost extrem de competitiv – prețul versiunii de bază începe de la 398.000 EUR. Prețul este valabil pentru toți clienții, indiferent de piața vizată.

- Mobilitate ridicată

 O combinație de compartimente confortabile pentru echipaj - în afara configurațiilor obișnuite  2 + 2 și 2 + 3, vehiculul oferă, de asemenea, și configurația de nivel superior de 2 + 4 membrii ai echipajului. Mobilitatea ridicată este realizată, în mod special, datorită soluțiilor unice de construcție și utilizării de componente-cheie de înaltă calitate, de la furnizori europeni renumiți.

GERLACH – un potențial produs global

Proiectul GERLACH vizează toate piețele în care se derulează achiziția sau înlocuirea vehiculelor multifuncționale 4x4 uzate. GERLACH este considerat ca fiind răspunsul la cele mai recente și viitoare cerințe pentru modernizarea armatelor sau forțelor de securitate.

FOX – vehicul de desfășurare rapidă

FOX este un vehicul de desfășurare rapidă, cu performanțe ridicate pe teren accidentat pentru categoria RDV (Rapid Deployment Vehicle), destinat nevoilor forțelor speciale sau forțelor de desfășurare rapide. Vehiculul poate transporta un echipaj de patru membri împreună cu echipamentele acestora, inclusiv armament.

Vehiculul a fost prezentat în premieră în cadrul expoziției IDET 2017. Principalele caracteristici ale vehiculului FOX includ performanțe ridicate de teren accidentat, greutate redusă, adaptabilitate de configurare în funcție de diferitele cerințe ale clientului. Vehiculul a fost prezentat din nou, ca urmare a feedback-ului pozitiv primit în cadrul evenimentului IDET 2017, acesta fiind supus chiar și la teste militare în afara granițelor.

Despre Engineering Slovacia, a.s.

Compania face parte din sectorul de inginerie al HTC INVESTMENTS a.s., concentrându-se pe cercetarea și dezvoltarea în segmentul know-how-ului industrial. În prezent, compania este organizată ca un centru de cercetare și dezvoltare profesionist pentru aplicații mobile destinate mașinilor și vehiculelor speciale. Compania a fost înființată în iunie 2000 și este un partener profesional pentru dezvoltarea, inovația și soluțiile complete de livrare, printre altele, și în domeniul industriei de apărare. Zetor Engineering Slovacia, a.s. este un partener profesionist pentru dezvoltarea, inovarea și soluțiile complete de livrare în domeniul industriei de apărare.

Despre O HTC Investments a.s.

HTC holding a.s.  și-a început activitatea ca societate de investiții locale în 1992, când a investit capitalul său în primele companii din domeniul tehnologiei informației. În fiecare an, compania a dobândit o experiență nouă în gestionarea investițiilor, datorită căreia volumul activelor sale a crescut treptat, precum și perimetrul regional al activității acesteia.

Activitățile sale s-au extins treptat la activități de fabricare și cercetare și dezvoltare de produse destinate diferitelor aplicații în inginerie, agricultură, automobile, feroviare, textile, energie și în industria aerospațială.

Astfel, mica întreprindere cu operațiuni locale, a devenit în cele din urmă un jucător puternic în domeniul investițiilor, care, prin filialele sale, a reușit să treacă granițele slovace și astăzi este reprezentată nu numai într-o serie de țări europene, ci și în America de Nord, India și China. Având ani de experiență la nivelul întregului management, HTC Investments a.s. creează soluții strategice și de investiții care permit partenerilor săi să își minimizeze riscurile și să își maximizeze profitul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel