Hamas a schimbat tactica și țintește Iron Dome. Indiciile duc către un atac plănuit de ani și organizat de Iran

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Tacticile folosite de mișcarea Hamas sunt similare cu cele ale rebelilor houthii din Yemen, care sunt susținuți și de Iran. Și, din câte se pare, Hamas s-a pregătit intes pentru confruntarea de zilele acestea.

Din momentul în care a fost lansată prima rachetă asupra Ierusalimului, Hamas a stabilit și dictat până în prezent ritmul acestui conflict, conform unei analize a publicației Jerusalem Post. Se pare că acesta este un plan pus în aplicare, plan la care s-a lucrat de ani de zile, nefiind exclusă o implicare directă a Iranului.

Tacticile Hamas sunt similare cu cele folosite de rebelii houthii din Yemen, care sunt susținuți de asemenea de Iran. Hamas a folosit în atac drone, bazate pe un model iranian, pe care le folosesc și rebelii houthii, iar atacurile au vizat aeroporturile israeliene, acesta fiind exact modul în care atacă și rebelii houthii în Arabia Saudită. 

Iran Press TV pare să confirme acest lucru, precizează sursa citată. Și nu este un secret că Iranul finațează de mult timp gruparea teroristă Hamas, oferind tehnologie, cât și armament.

Vineri, Press TV, un canal media apropiat guvernului de la Teheran, a anunțat că ”mișcarea de rezistență islamică palestiniană Hamas declară că atacurile au vizat sistemul israelian Irone Dome și o Bază Aeriană israeliană care este folosită pentru a bombarda ținte în Fâșia Gaza.”

 

Iron Dome a fost testat de Hamas

 

Hamas a lansat aproximativ 1.800 de rachete până în prezent spre Israel. Iranul a folosit inclusiv drone kamikaze.

CITEȘTE ȘI: Teroriştii Hamas folosesc o nouă rachetă pentru a lovi Israelul. Un F-16 al IAF a interceptat o dronă kamikaze

În ceea ce privește Iron Dome, amintim că, așa cum a anunțat și DefenseRomania, după primele 48 de ore de conflict, purtătorul de cuvânt al IDF, Hidai Zilberman, a precizat că sistemul de apărare aeriană Iron Dome a avut o rată de interceptare a rachetele care urmau să lovească zonele populate, cuprinsă între 85 și 90%.

Amintim că Israelul e o țintă frecventă a rachetelor inamice, lansate de Hezbollah din Liban sau Hamas din Gaza, și dispune de un vast și foarte performant sistem de apărare aeriană. Apărarea Israelului este formată din sistemele Arrow, David's Sling şi Iron Dome. 

Arrow-2 şi un sistem de generaţie mai nouă, Arrow-3, servesc ca vârf al unui scut israelian integrat, construit cu sprijinul Statelor Unite pentru a rezista la diverse potenţiale atacuri cu rachete. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel