Teroriştii Hamas folosesc o nouă rachetă pentru a lovi Israelul. Un F-16 al IAF a interceptat o dronă kamikaze

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Aripa militară a grupării teroriste Hamas, aflată la conducerea Gaza, declară că a lansat rachete Ayyash, cu o rază de acțiune de 250 km, către aeroportul din apropiere de oraşul Eilat. Totodată, într-un material video propagandistic, teroriştii Hamas confirmă că folosesc drone kamikaze pentru a atac statul Israel.

Aripa armată a Hamas a susținut joi că a început să folosească o nouă rachetă care poate ajunge oriunde pe teritoriul statului Israel, întrucât membrii grupării teroriste au lansat joi după-amiază mai multe atacuri cu rachete care vizau zone din centrul şi și sudul țării, potrivit The Times of Israel.

Abu Obeida, purtătorul de cuvânt al aripii militare a Hamas, a precizat într-un comunicat că au lansat mai multe rachete Ayyash, cu o rază de acțiune de 250 de kilometri, în direcţia Aeroportul Ramon. Din fericire rachetele nu au reuşit să-şi atingă ţinta.

Cu toate acestea, cotidianul Haaretz a declarat că Forțele de Apărare ale Israelului au fost surprinse de raza de acțiune a rachetei Ayyash, care a zburat peste 200 de kilometri (aproximativ 125 de mile), crezând anterior că rachetele din arsenalul grupării teroriste au o rază de acţiune de aproximativ 160 de kilometri (aproape 100 de mile).

Teroriştii Hamas au mai spus că au lansat o serie de „drone kamikaze”, vehicule aeriene fără pilot care transportă încărcătura explozivă, în sudul Israelului din Fâșia Gaza. Armata Israeliană a confirmat că a doborât cel puțin două astfel de drone.

Posturile de televiziune din Israel au relatat că aceste drone păreau să aibă capacități învechite și nu reprezintă un pericol serios. Cu toate acestea, locuitorii comunităților adiacente Fâșiei Gaza au primit ordin să rămână în case din cauza unor atacurilor cu aceste drone.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au publicat mai multe imagini video care surprind momentul în care un avion F-16 al Forţelor Aeriene Israeliene (IAF) interceptează şi distruge o dronă kamikaze care a fost lansată din Fâșia Gaza către Israel.

Sute de proiectile primite au fost interceptate de bateriile de apărare antirachetă Iron Dome, potrivit armatei, care refuză să ofere statistici precise cu privire la această chestiune, deoarece acestea ar putea fi utilizate de grupurile teroriste pentru a găsi modalități de a depăși sistemul.

IDF a declarat joi că sistemul de apărare antiaeriană are o rată de interceptare de aproximativ 90% a proiectilelor care se îndreaptă spre zonele populate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel