Guvernul elveţian a ales! F-35 a câştigat competiţia pentru viitoarele avioane ale Forțelor Aeriene Elvețiene

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: F-35
Sursă foto: F-35

Guvernul elveţian a ales avionul militar american F-35A pentru a-şi înlocui flota sa învechită, indică un comunicat publicat miercuri de Consiliul federal, transmit AFP şi Reuters.

F-35A a fost preferat în dauna avionului Rafale, produs de grupul francez Dassault, şi a modelului Eurofighter, construit de compania italiană Leonardo, cea britanică BAE Systems şi grupul Airbus.

De asemenea, guvernul federal elveţian a decis să cumpere cinci sisteme de apărare antirachetă Patriot, produse de grupul american Raytheon, în dauna unei oferte prezentate de consorţiul franco-italian Eurosam.

Decizia de a comanda 36 de avioane F-35A, pentru un preţ de peste 5 miliarde de franci elveţieni (4,6 miliarde de euro) şi cinci sisteme Patriot, care vor costa în jur de 2 miliarde de franci elveţieni, urmează să fie prezentată parlamentului şi riscă să fie contestată în referendum de susţinătorii stângii şi de o grupare antimilitaristă. 

Competiția a fost destul de strânsă: Airbus a propus Eurofighter Typhoon, Boeing a oferit F / A-18 Super Hornet al Boeing, francezii de la Dassault au înaintat o ofertă cu avioane Rafale, iar compania americană Lockheed Martin a propus F35-A Lightning II.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel