Guvernul elveţian a ales! F-35 a câştigat competiţia pentru viitoarele avioane ale Forțelor Aeriene Elvețiene

DefenseRomania Team / 30 iun 2021 / 18:03
Sursă foto: F-35
Sursă foto: F-35

Guvernul elveţian a ales avionul militar american F-35A pentru a-şi înlocui flota sa învechită, indică un comunicat publicat miercuri de Consiliul federal, transmit AFP şi Reuters.

F-35A a fost preferat în dauna avionului Rafale, produs de grupul francez Dassault, şi a modelului Eurofighter, construit de compania italiană Leonardo, cea britanică BAE Systems şi grupul Airbus.

De asemenea, guvernul federal elveţian a decis să cumpere cinci sisteme de apărare antirachetă Patriot, produse de grupul american Raytheon, în dauna unei oferte prezentate de consorţiul franco-italian Eurosam.

Decizia de a comanda 36 de avioane F-35A, pentru un preţ de peste 5 miliarde de franci elveţieni (4,6 miliarde de euro) şi cinci sisteme Patriot, care vor costa în jur de 2 miliarde de franci elveţieni, urmează să fie prezentată parlamentului şi riscă să fie contestată în referendum de susţinătorii stângii şi de o grupare antimilitaristă. 

Competiția a fost destul de strânsă: Airbus a propus Eurofighter Typhoon, Boeing a oferit F / A-18 Super Hornet al Boeing, francezii de la Dassault au înaintat o ofertă cu avioane Rafale, iar compania americană Lockheed Martin a propus F35-A Lightning II.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy