Germania renunță la dronele americane MQ-4C Triton, un contract de peste 2,5 miliarde de dolari

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Drone MQ-4C Triton, sursă foto: Northrop Grumman
Drone MQ-4C Triton, sursă foto: Northrop Grumman

Germania a decis să se retragă din programul în urma căruia urma să achiziționeze drone americane MQ-4C Triton.

În cursul zilei de ieri, Berlinul a anunțat că abandonează planurile privind achiziția UAV-urilor, informație preluată de Defense News și Scramble Magazine.

Germanii doreau să cumpere patru drone de supraveghere MQ-4C Triton. Acestea urmau să fie fabricate de către americanii de la Northrop Grumman iar valoarea contractului se ridicase la nu mai puțin de 2,5 miliarde de dolari. Doar că Berlinul s-a răzgândit, a abandonat planurile privind achiziționarea UAV-lor și s-a reorientat către aeronave Global 6000. În locul dronelor vor fi achiziționate trei astfel de aeronave.

 

Motivele pentru care Germania a renunțat la achiziționarea dronelor MQ-4C Triton

 

Din câte se pare sunt două motive pentru care Germania a renunțat la dronele MQ-4C Triton. În primul rând, scrie Defense News, acordul a devenit mai scump în comparație cu calculele inițiale ale Berlinului iar livrarea dronelor s-ar fi făcut abia în 2025. În al doilea rând nemții au reticiențe majore cu privire la reglementările europene ale spațiului aerian european care vor limita cel mai probabil utilizarea UAV-urilor. Scramble Magazine amintește în acest sens că UAV-urile MQ-4D operate de NATO au întâmpinat și ele restricții stricte în utilizarea spațiului aerian al Uniunii Europene.

Germania nu este la prima încercare de a achiziționa UAV-uri. În 2013 Berlinul a abandonat proiectul Euro Hawk, din motive similare, proiect în urma căruia intenționa să achiziționeze cinci drone RQ-4 Global Hawk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel