Germania renunță la dronele americane MQ-4C Triton, un contract de peste 2,5 miliarde de dolari

Tudor Curtifan / 29 ian 2020 / 12:45
Drone MQ-4C Triton, sursă foto: Northrop Grumman
Drone MQ-4C Triton, sursă foto: Northrop Grumman

Germania a decis să se retragă din programul în urma căruia urma să achiziționeze drone americane MQ-4C Triton.

În cursul zilei de ieri, Berlinul a anunțat că abandonează planurile privind achiziția UAV-urilor, informație preluată de Defense News și Scramble Magazine.

Germanii doreau să cumpere patru drone de supraveghere MQ-4C Triton. Acestea urmau să fie fabricate de către americanii de la Northrop Grumman iar valoarea contractului se ridicase la nu mai puțin de 2,5 miliarde de dolari. Doar că Berlinul s-a răzgândit, a abandonat planurile privind achiziționarea UAV-lor și s-a reorientat către aeronave Global 6000. În locul dronelor vor fi achiziționate trei astfel de aeronave.

 

Motivele pentru care Germania a renunțat la achiziționarea dronelor MQ-4C Triton

 

Din câte se pare sunt două motive pentru care Germania a renunțat la dronele MQ-4C Triton. În primul rând, scrie Defense News, acordul a devenit mai scump în comparație cu calculele inițiale ale Berlinului iar livrarea dronelor s-ar fi făcut abia în 2025. În al doilea rând nemții au reticiențe majore cu privire la reglementările europene ale spațiului aerian european care vor limita cel mai probabil utilizarea UAV-urilor. Scramble Magazine amintește în acest sens că UAV-urile MQ-4D operate de NATO au întâmpinat și ele restricții stricte în utilizarea spațiului aerian al Uniunii Europene.

Germania nu este la prima încercare de a achiziționa UAV-uri. În 2013 Berlinul a abandonat proiectul Euro Hawk, din motive similare, proiect în urma căruia intenționa să achiziționeze cinci drone RQ-4 Global Hawk.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy