Germania răspunde SUA: Trupele americane au costat Berlinul peste 500 de milioane de euro

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Guvernul german afirmă că a cheltuit mai mult de 500 milioane de euro (555 milioane de dolari) în ultimii şapte ani pentru a susţine trupele americane staţionate pe teritoriul ţării.

Din suma totală, 240 milioane de euro s-au îndreptat spre sprijinirea unor foşti membri de personal, precum şi spre cheltuieli de construcţie şi administrare a terenurilor şi clădirilor utilizate de forţele americane.

Cele 480 milioane de euro alocate de guvernul german între 2012 şi 2019 pentru lucrări de construcţie militare pentru aliaţii din NATO au mers 'aproape exclusiv' către SUA, se arată în răspunsul transmis de Ministerul de Finanţe la solicitarea deputatei Brigitte Freihold, membră a partidului Die Linke, stânga radicală.

 

SUA amenință cu retragerea trupelor din Germania

 

Atât preşedintele american Donald Trump, cât şi ambasadorul Statelor Unite la Berlin, Richard Grenell, au ameninţat săptămâna trecută cu retragerea unei părţi a trupelor staţionate în Germania sau cu mutarea lor în Polonia, ca reacţie la neonorarea de către Berlin a angajamentelor din cadrul NATO privind bugetul de apărare.

Germania găzduieşte cel mai mare contingent de forţe americane de pe teritoriul Europei. În total, 35.000 de militari americani sunt staţionaţi în această ţară, iar 17.000 de americani şi 12.000 de germani lucrează ca angajaţi civili pentru armata SUA. Alte zeci de mii de locuri de muncă depind de prezenţa militară americană.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul de Finanţe de la Berlin, SUA şi-au redus această prezenţă cu 3.000 de militari în ultimii cinci ani.

Ambasadorul Grenell anunţase în septembrie că Statele Unite vor creşte numărul de soldaţi cu 1.500.

CITEȘTE ȘI: Polonia se opune transferului trupelor americane din Germania

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel