Polonia se opune transferului trupelor americane din Germania

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul polonez de externe Jacek Czaputowicz, într-un interviu acordat ziarului Rzeczpospolita, citat de Uawire.org, a comentat planurile şi intenţia Statelor Unite de a-și redistribui armata din Germania în Polonia, deoarece Berlinul nu intenționează să-și crească cheltuielile pentru apărare la 2 la sută din PIB, cum este cerut de către alianţa militară NATO.

Czaputowicz nu a susținut această idee, menționând că trupele americane oferă securitate Poloniei chiar și de pe teritoriul Germaniei. Potrivit acestuia, SUA oferă o soluţie „backup" în cazul „atacului din Rusia", dar pe care o gestionează bine chiar și de la distanță.

De asemenea, ministrul a spus că Polonia nu este pregătită să ofere sprijin militar Statelor Unite în Golful Persic. În același timp, el a declarat că susţine acţiunile Washingtonului în ceea ce priveşte coaliţia menită să protejeze libera navigaţie în Golful Persic în faţa ameninţării Iranului.

Polonia consideră că, în timp ce prezența militară a SUA în Germania consolidează apărarea europeană, trupele staționate în partea de est sunt un element de descurajare mai important împotriva Rusiei.

,,Prezența trupelor americane în Polonia joacă un rol de descurajare foarte important, mai important decât aceleași trupe poziționate mai departe spre vest", a mai spus Czaputowicz pe 15 august într-un articol publicat de DPA.

Polonia se așteaptă ca SUA să își crească prezența militară în țară de la 4.500 la 5.500, în conformitate cu o declarație semnată în iunie de președintele Andrzej Duda și președintele american Donald Trump.

La vremea respectivă, Trump a declarat că noul personal militar din Polonia va fi luat din Germania sau dintr-o altă locație, întrucât SUA nu doreau să trimită trupele suplimentare în Europa.

Detaliile tehnice despre noua desfășurare a SUA în Polonia, cum ar fi tipul de forțe și locația acestora, ar trebui confirmate în timpul viitoarei vizite a lui Trump în Polonia, a declarat Czaputowicz.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel