Germania nu este împotriva trimiterii de rachete Taurus în Marea Britanie dacă Londra trimite Storm Shadows în Ucraina

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Rachetă Taurus KEPD 350.
Rachetă Taurus KEPD 350.

Germania nu respinge propunerea Londrei de a reface stocul de rachete cu rază lungă de acțiune al Marii Britanii dacă britanicii trimit propriile rachete Storm Shadows în Ucraina. Acest lucru a fost declarat de ministrul german de externe Annalena Burbock. "Aceasta ar putea fi o opțiune, am mai folosit-o înainte cu alte livrări", a declarat Burbock într-un comentariu pentru postul public de televiziune german ARD la 10 martie.

Anterior, la 8 martie, ministrul britanic de externe David Cameron a sugerat într-un interviu acordat ziarului german Süddeutsche Zeitung ideea unui așa-numit ''schimb circular'' cu Germania pentru a ajuta Ucraina.

În special, el a propus o ''livrare circulară'' de rachete cu rază lungă de acțiune, afirmând că Marea Britanie ar putea furniza Ucrainei rachetele sale dacă Germania ar compensa apoi stocurile britanice.

O astfel de schemă, potrivit lui Cameron, ar putea înlătura îndoielile lui Olaf Scholz, care crede că furnizarea de rachete Taurus către Ucraina ar putea atrage Germania într-un război.

"Suntem pregătiți să analizăm toate opțiunile pentru a obține un beneficiu maxim pentru Ucraina", a declarat Cameron.

La 7 martie, David Cameron și Annalena Burbock au discutat despre posibilitatea de a furniza Ucrainei rachete cu rază lungă și medie de acțiune. După întâlnire, ministrul german a lăudat activitatea omologului său britanic, afirmând că "în vremuri de criză, știi pe cine te poți baza". Iar Cameron a spus că o cooperare pe această temă este posibilă.

Rachetele ghidate germane Taurus au o rază de acțiune de până la 500 de kilometri. Ele sunt similare rachetelor britanico-franceze Storm Shadow/SCALP, care sunt deja folosite cu succes de armata ucraineană.

După cum a relatat anterior presa occidentala, Bundestagul a votat pentru a recomanda guvernului german să furnizeze Ucrainei sisteme cu rază lungă de acțiune pentru a efectua "lovituri de precizie în adâncimea din spatele agresorului rus". Cu toate acestea, decizia finală trebuie să fie luată de cancelarul Olaf Scholz.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel