Germania anunță un important transport de arme către Ucraina, inclusiv IRIS-T, tancuri și HIMARS

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sistemul IRIS-T din Ucraina, fotografie realizată de Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.
Sistemul IRIS-T din Ucraina, fotografie realizată de Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În cursul săptămânii trecute, Ucraina a primit un alt transport important de arme din Germania, inclusiv sisteme de apărare aeriană, tancuri și vehicule de luptă pentru infanterie. Ministerul german al Apărării a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care include si sisteme de rachete HIMARS.
 

Ca parte a noului pachet de ajutor militar, Germania va furniza Ucrainei un număr relativ mare de arme, inclusiv tancuri, transportoare blindate pentru trupe, echipamente de geniu și sisteme de artilerie. De asemenea, Ucraina va primi trei sisteme de rachete HIMARS, pe care Germania nu le-a transferat anterior.

În cadrul acestui pachet de vehicule blindate vor fi incluse 20 de IFV Marder 1A3, 10 tancuri Leopard 1A5, precum și vehicule blindate de geniu, inclusiv vehicule blindate de intervenție Bergepanzer 2 (1 unitate), tancuri pentru curățarea zonelor minate WiSENT 1 MC (4 unități), blindate Biber pentru instalarea podurilor mobile (2 unități) și vehicule blindate de geniu Pionierpanzer 2A1 Dachs (2 unități).

Noul pachet de ajutor militar include, de asemenea, sisteme de apărare aeriană, inclusiv 1 baterie de sisteme de apărare aeriană cu rază medie de acțiune IRIS-T SLM, precum și două lansatoare IRIS-T SLS, care au fost deja transferate Ucrainei.

Citeşte şi: Germania a pus la dispoziția Ucrainei un sfert din arsenalul de Patriot și nu va mai putea furniza alte sisteme de apărare aeriană

Trebuie remarcat faptul că, în cadrul pachetului de ajutor militar, Germania va furniza Ucrainei trei seturi de sisteme de protecție antirachetă AMPS pentru elicoptere.

Transferul de HIMARS are loc ca parte a vânzării urgente a acestor sisteme de rachete către Ucraina, care a fost anunțată la începutul lunii mai 2024.

La acel moment, guvernul german s-a angajat să finanțeze achiziționarea și livrarea a trei sisteme de rachete către Ucraina în valoare de 30 de milioane de dolari. Transferul acestor sisteme va avea loc ca parte a unui pachet de ajutor militar din partea Germaniei, care a fost anunțat la 14 iunie 2024.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel