Germania a pus la dispoziția Ucrainei un sfert din arsenalul de Patriot și nu va mai putea furniza alte sisteme de apărare aeriană

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Germania a furnizat deja Ucrainei 3 sisteme de apărare antiaeriană Patriot. Sursa foto: Facebook/Volodimir Zelenski.
Germania a furnizat deja Ucrainei 3 sisteme de apărare antiaeriană Patriot. Sursa foto: Facebook/Volodimir Zelenski.

Germania a furnizat deja Ucrainei 3 sisteme de apărare antiaeriană Patriot, ceea ce reprezintă un sfert din arsenalul total al țării, și nu va putea furniza sisteme suplimentare. În schimb, ceilalți parteneri ai Ucrainei ar trebui să contribuie la consolidarea apărării aeriene a Ucrainei. Acest lucru a fost declarat de ministrul german al apărării, Boris Pistorius, la 13 iunie, înainte de reuniunea miniștrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles.

,,Noi am furnizat deja trei sisteme. Aceasta înseamnă un sfert din capacitățile noastre. Prin urmare, nu există loc pentru a furniza chiar mai mult decât aceste 3 sisteme. Alți parteneri trebuie să furnizeze sisteme", a declarat Pistorius, în fața jurnaliștilor.

De asemenea, acesta a adăugat că "totul a fost spus în acest moment" cu privire la problema furnizării de rachete germane Taurus pentru Ucraina.

După cum a relatat anterior Vocea Americii, cancelarul german Olaf Scholz a anunțat furnizarea către Ucraina a încă unui sistem de apărare antiaeriană Patriot din cele disponibile în Germania, în timpul unei conferințe privind reconstrucția Ucrainei care a avut loc la Berlin la 11-12 iunie.

Potrivit datelor privind armele furnizate Ucrainei de către Germania, publicate pe site-ul guvernului german, la 22 mai 2024, Berlinul a furnizat armatei ucrainene 2 sisteme de apărare antiaeriană Patriot cu piese de schimb, un număr nespecificat de rachete pentru aceste sisteme și 2 lansatoare Patriot, printre alte echipamente și arme de apărare antiaeriană.

"Apărarea antiaeriană este unul dintre domeniile cheie de aprovizionare ale Germaniei", se arată pe site-ul guvernului.

Prin urmare, ținând cont de anunțul lui Scholz din 11 iunie, Germania va furniza Ucrainei un total de 3 sisteme Patriot complete.

Potrivit site-ului MissileThreat al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale, sistemul de apărare antiaeriană Patriot este format din șase componente principale: rachete, lansator, sistem radar, stație de control, generator de energie și antenă de înaltă frecvență. O baterie Patriot standard are între șase și opt lansatoare.

Între timp, Ministerul polonez al Apărării a raportat că sistemul Patriot, pe care Statele Unite îl au în Polonia și pe care au promis că îl vor trimite în Ucraina, va fi înlocuit cu un alt sistem de acest tip care va proveni din altă parte a lumii. Polonia însăși nu a fost de acord să dea Ucrainei propriul sistem Patriot.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel