Germania a suplimentat fondurile pentru Bundeswehr și Luftwaffe. Modernizarea avioanelor Tornado, principalul obiectiv

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Bundestagul a aprobat pe 4 martie suplimentarea cu 500 de milioane de euro a fondurilor pentru îmbunătățirea capacităților Bundeswehr. Peste 300 milioane de euro din această sumă au fost alocate către Luftwaffe, transmite Jane.

Aproximativ 240 de milioane de euro din suma alocată Luftwaffe au fost aprobate pentru înlocuirea ecranelor de pe aeronavele Tornado. Calculatorul dezvoltat pentru controlul afișajelor va înlocui și computerul principal al aeronavei. Acest lucru este necesar pentru a evita învechirea, astfel încât capacitățile Tornado să continue să fie disponibile până când aeronava va fi înlocuită începând cu 2030, potrivit MA, care a amintit că Tornado este singura platformă aeriană folosită pentru sarcina nucleară a NATO, suprimarea apărărilor aeriene inamice și în atac naval.

Alte 36 de milioane de euro merg către sistemul Image Intelligence Deep in the Deployment Area (SAATEG) din Afganistan care folosește sisteme aeriene fără pilot Heron 1 închiriate din Israel până la sfârșitul lunii mai 2021. Germania exercită opțiunea de contract de leasing cu Israel pentru a extinde utilizarea dronelor Heron 1.

Alte 27 de milioane de euro au fost aprobate pentru echiparea celor șase aeronave C-130J pe care Germania le achiziționează pentru echipa de transport aerian comună înființată cu Franța, care a primit deja două KC-130J și două C-130. Finanțarea suplimentară va fi cheltuită și pentru receptoare de avertizare radar și sisteme de avertizare pentru coliziune pentru avioanele C-130J germane.

Vezi și: US Coast Guard a recepționat primul avion HC-130J Block 8.1

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel