US Coast Guard a recepționat primul avion HC-130J Block 8.1

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Coast Guard a recepționat la sfârșitul lunii ianuarie primul avion HC-130J upgradat la varianta Block 8.1 cu rază lungă de acțiune, transmite defence blog.

Pentagonul a anunțat că Lockheed Martin a livrat primul avion de supraveghere cu rază lungă de acțiune HC-130J de actualizare Block 8.1 către US Coast Guard.

Această actualizare a fost instalată pe un HC-130J livrat anterior de Lockheed Martin. Aeronava a finalizat recent testarea operațională inițială și va intra în misiunile US Coast Guard. În prezent alte șase kituri de actualizare la varianta Block 8.1 pentru US Coast Guard sunt în diferite stadii de lucru.

"US Coast Guard s-a bazat pe flota sa de avioane Hercules timp de mai bine de 60 de ani pentru a sprijini misiunile care asigură securitatea națiunii noastre", a declarat Peter London, directorul programelor tactice de transport aerian la companiei. 

Pe lângă actualizarea Block 8.1, US Coast Guard integrează și arhitectura sistemului de misiune Minotaur în aeronavele sale cu aripi fixe. Aceasta presupune modificarea post-producție a noilor aeronave C-130J pentru a încorpora echipamentul specializat necesar pentru misiunile US Coast Guard.

Aeronava HC-130J Super Hercules este o aeronavă de supraveghere de lungă durată și asigură transportul aerian greu și patrularea maritimă pe distanțe lungi. Fiecare aeronavă este capabilă să servească drept platformă de comandă și control sau ca platformă de supraveghere fiind echipată cu mijloacele de detectare, clasificare și identificare a obiectelor și partajare a informațiilor către forțele operaționale.

US Coast Guard achiziționează o flotă de 22 de aeronave noi HC-130J, complet echipate, pentru a înlocui vechile avioane HC-130H.

C-130J Super Hercules este modelul de producție actual al variantei C-130 Hercules. Super Hercules este punctul de referință în domeniul transportului aerian tactic, oferind un mix unic între versatilitate și performanță capabil de a finaliza orice misiune - oricând și oriunde. Flota globală C-130J are peste 2 milioane de ore de zbor și este varianta aleasă de 20 de națiuni.

Vezi și: Avioanele C-130J Super Hercules au depășit 2 milioane de ore de zbor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel