Germania a oferit în sfârșit Ucrainei sistemele de rachete Mars II

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sistemul de rachete cu capacitate de lansare multiplă  MARS M270 MLRS al armatei germane
Sistemul de rachete cu capacitate de lansare multiplă MARS M270 MLRS al armatei germane

Astăzi, pe 26 iulie 2022, în cadrul unui briefing, ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a anunțat transferul în Ucraina a trei sisteme de rachete de tip Mars II (o actualizare europeană a sistemului M270 MLRS), precum și alte trei obuziere autopropulsate PzH 2000. Lambrecht a mai anunțat că în toamnă Ucraina va primi de la Germania primul dintre cele 11 sisteme de apărare aeriană de tip IRIS-T SLM.

Ucraina a primit un alt lot de arme grele din Germania, constând în sisteme de rachete cu lansare multiplă Mars II (MLRS) și obuziere PzH 2000, a declarat ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, potrivit Die Welt.

"Au fost livrate sistemele de rachete Mars II promise și încă 3 obuziere autopropulsate 2000. Ne ținem de cuvânt", a declarat ministrul german al Apărării.

De asemenea, Germania a livrat Ucrainei cinci sisteme antiaeriene Gepard. În total, Ucraina va primi 30 de sisteme Gepard şi aproximativ 60.000 de proiectile pentru acestea, 3 sisteme de rachete MARS II, precum și 10 obuziere autopropulsate PzH 2000.

MARS II nu este altceva decât versiunea europeană a sistemului american M270 MLRS/HIMARS, adică ceea ce Statele Unite au oferit deja Ucrainei.

MARS II/MLRS-E este o actualizare europeană a sistemului M270 de care a beneficiat Germania, Italia și Franța. În cooperare cu diverși parteneri europeni, compania germană Krauss-Maffei Wegmann (KMW) a modernizat și actualizat MLRS pentru mai multe națiuni: Germania (de la MARS la MARS II/MLRS-E), Italia (de la MLRS la MLRS Îmbunătățit) și Franța (de la MLRS la MLRS-E). 

O caracteristică unică a M270 este că nu are șine de lansare. Rachete sunt trase imediat din containerele de transport. Fiecare container, de unică folosință, conține 6 rachete. Rachete pot fi depozitate în acest mod, fără întreținere, timp de până la zece ani. Vehiculul transportă două astfel de containere cu un total de 12 rachete.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel