General ucrainean: Ucraina are nevoie de rachete cu care să lovească teritoriul Rusiei

S.I. Catalin |
Data publicării:
general-locotenentul în rezervă Igor Romanenko, fost șef adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei,
general-locotenentul în rezervă Igor Romanenko, fost șef adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei,

Fostul șef adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, general locotenentul Ihor Romanenko, consideră că Kievul ar trebui să urmeze exemplul Statelor Unite, care s-au retras din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF) și la fel și prin retragerea din Memorandumul de la Budapesta semnat cu Rusia la 5 decembrie 1994 la Budapesta, informează Uawire.org.

Potrivit lui Romanenko, acest acord privează Ucraina nu numai de armele nucleare, dar și de dezvoltarea unor rachete, care ar putea servi ca un factor de descurajare.

,,Singurul lucru pe care l-am păstrat este racheta Tochka-U cu o rază de acţiune de 120 de kilometri. Și acum plătim prețul", a spus generalul  într-un interviu acordat ziarului ucrainean Glavred. ,,Ucraina are nevoie de rachete care să ajungă, cel puțin, la Urali și să acopere întreg teritoriul Federației Ruse. Astfel de rachete ar fi considerate ca un factor de descurajare."

În plus, Romanenko a reamintit că Rusia a plasat sistemele de rachete Iskander care au o rază de acţiune de până la 500 de kilometri la granița de est cu Ucraina.

Conform Memorandumului de la Budapesta, semnat la 5 decembrie 1994, Ucraina a pierdut dreptul de a folosi arme nucleare și rachete cu rază lungă de acțiune pe teritoriul său în schimbul garanțiilor privind integritatea să teritorială.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel