General american: Piloții avioanelor de vânătoare din Rusia și China interceptează aeronavele americane pentru a se antrena impotriva celor mai buni piloți din lume

DefenseRomania Team |
Data publicării:
La 2 aprilie 2023, un Su-35 rusesc a efectuat o interceptare nesigură și neprofesionistă a unei aeronave F-16 a U.S. Air Force în spaţiul aerian al Siriei.
La 2 aprilie 2023, un Su-35 rusesc a efectuat o interceptare nesigură și neprofesionistă a unei aeronave F-16 a U.S. Air Force în spaţiul aerian al Siriei.

Generalul Mark Kelly din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA a declarat, pe 03.11.2023, că piloții ruși și chinezi caută în mod special oportunitățile de a se întâlni cu avioanele americane în aer, pentru că, în acest fel, se antrenează împotriva “celor mai buni piloți din lume”.

În ultimul timp, cazurile de “interceptare” a aeronavelor americane de către avioanele de vânătoare din Rusia și China au devenit mai frecvente. Piloții din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse se întâlnesc cu americanii în apropierea frontierelor rusești și pe cerul Siriei, iar cei aparținând Forțelor Aeriene ale Chinei în regiunea Asia-Pacific.

Potrivit generalului american, există mai multe motive pentru astfel de “ciocniri”, dar cel mai important dintre acestea este reprezentat de dorința piloților ruși și chinezi de a se antrena cu piloții americani, care sunt cei mai buni din lume. Apropiindu-se de avioanele americane, aceștia par “să provoace”, după care își demonstrează abilitățile.

,,Există mai multe motive pentru care se întâmplă acest lucru. Unul dintre ele este că vor să se antreneze împotriva celor mai buni din lume și pot face acest lucru, a spus Kelly, adăugând că în astfel de “coliziuni” există o comparație nu numai în ceea ce privește abilitățile piloților, ci și capabilitățile aeronavelor.

Comandamentul: Forțelor Aeriene ale SUA s-a plâns în mod repetat de piloții ruși și chinezi, care “au pus în pericol” viața piloților americani prin efectuarea de manevre în apropierea aeronavelor americane. Pentagonul numește astfel de manevre “periculoase”, spunând că ele pot conduce la o escaladare a tensiunilor.

Până în prezent, astfel de “interceptări” în aer s-au încheiat fără incidente, cu excepția unui caz înregistrat în Marea Neagră în luna martie a acestui an, când, în urma manevrelor “periculoase” ale unui avion de vânătoare rusesc de tip Su-27, americanii au pierdut o dronă de cercetare MQ-9 Reaper, care a căzut în mare.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel