GEARS of War: U.S. Army vrea ca vehiculele militare să fie conduse în mod autonom

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Armata SUA și Defense Innovation Unit au selectat trei companii pentru a contribui la crearea unor vehicule grele capabile să funcţioneze independent pe teren accidentat și să aprovizioneze soldații aflaţi pe câmpul de luptă. Sursa Foto: Neya Systems via
Armata SUA și Defense Innovation Unit au selectat trei companii pentru a contribui la crearea unor vehicule grele capabile să funcţioneze independent pe teren accidentat și să aprovizioneze soldații aflaţi pe câmpul de luptă. Sursa Foto: Neya Systems via U.S. Army.

U.S. Army investeşte în mod constant în noi tehnologii şi capabilităţi militare care să permită pe viitor ca vehiculele sale militare să fie autonome, fără şofer, cu scopul de a îmbunătăți desfăşurarea operațiunilor militare în medii de luptă dificile. Programul GEARS derulat de Defense Innovation Unit (DIU), agenţie din cadrul Departamentului american al Apărării (DoD) are ca scop dezvoltarea unor sisteme care să înlocuiască șoferii care conduc vehiculele militare.

U.S. Army  alocă resurse financiare substanţiale pentru dezvoltarea de sisteme autonome, fără pilot și robotizate, care să fie integrate pe vehicule și aeronave, ca parte a bugetului său pentru anul fiscal 2024.

Armata SUA și Defense Innovation Unit au selectat trei companii pentru a contribui la crearea unor vehicule grele capabile să funcţioneze independent pe teren accidentat și să aprovizioneze soldații aflaţi pe câmpul de luptă.

Neya Systems, Robotic Research Autonomous Industries și Carnegie Robotics au învins zeci de alți concurenți pentru a realiza prototipuri ale unor sisteme autonomie pentru proiectul Ground Expeditionary Autonomous Retrofit System (GEARS), potrivit Defense News.

Contractele atribuite acestor companii, anunțate la începutul acestei luni, se ridica la câteva milioane de dolari. 

Departamentul american al Apărării investește bani în inteligență artificială, sisteme autonome, computer vision și alte sisteme similare pentru a spori capabilităţile militare le U.S. Army. Roboții și alte mașinării avansate pot avea un aport suplimentar pe câmpul de luptă sau pot cerceta în zone considerate prea riscante pentru deplasarea fizică a unor militari.

În acest caz, armata și Armata SUA și Defense Innovation Unit apelează la companii private pentru a integra sisteme autonome la bordul unor campioane produse de Oshkosh.

Utilizând un camion care se poate conduce singur, militarii americani vor fi în siguranță și, în același timp, se va simplifica fluxul de aprovizionare.

Convoaiele sunt una dintre principalele ținte ale unui inamic. Un convoi militar distrus duce automat la o întrerupe a lanţului de aprovizionare pe câmpul de luptă.

Vehiculele aeriene autonome au ținut prima pagină a ziarelor de la începutul războiului din Ucraina, dronele comerciale schimbând tactica aproape peste noapte. Având în vedere această transformare, factorii de decizie din SUA au solicitat să se acorde o atenție sporită si dezvoltarii de vehicule terestre autonome.

Războiul dintre Rusia și Ucraina demonstrează acest lucru. Coloane lungi de vehicule militare și liniile logistice au fost lovite în primele zile ale conflictului.

În concluzie, vehiculele autonome vor schimba modul în care se vor desfăşura războaiele la nivel terestru, salvând în același timp vieți și ferindu-i pe militari să fie expuşi la situații periculoase. De asemenea, pe viitor cu singur şofer poate opera de la distanţă un întreg convoi de canioane, fără se afle în prima linie şi fără ca viaţa să-i fie pusă în pericol.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel