Garda Revoluționară Iraniană a transferat rachete și drone în Irak

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Într-o informare de presă prezentată pe 26 decembrie de cotidianul kuweitian "Al-Qabas", s-a menționat că Garda Revoluționară Iraniană a transferat în Irak rachete ghidate cu rază scurtă de acțiune și drone.

Rachetele dislocate în Irak sunt de tipul "Arch" și fac parte din dotarea componentei terestre a Gărzii Revoluționare Iraniene, iar împreună cu dronele au fost depozitate “în locații foarte bine securizate din provinciile irakiene din sudul țării”.

De asemenea, în informarea prezentată de "Al-Qabas" se precizează că Iranul a dislocat în Irak două unități de ofițeri ai Gărzii Revoluționare, care primesc instrucțiuni direct de la comandantul Forțelor Quds, generalul Ismail Qaani. Unitățile sunt specializate în lansarea rachetelor și în dirijarea dronelor.

“Rachetele Arch și dronele au fost transferate de la Teheran la Baza Kawthar, care aparține Forțelor Quds, la vest de orașul Ahwaz, iar apoi au intrat în Irak tranzitând punctul de frontieră Shalamjah”, se detaliază în materialul informativ.

Coroborând informațiile, cotidianul "Al-Qabas" apreciază că "Garda Revoluționară" ar putea lansa atacuri cu rachete și drone asupra unor ținte din Irak sau din regiune, în următoarele săptămâni, după încheierea mandatului președintelui SUA, Donald Trump.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel