Franța a anunțat care va fi noua pușcă cu lunetă a militarilor

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

La sfârșitul anului trecut Ministerul Apărării din Franța a semnat două contracte importante pentru furnizarea de pistoale și de puști cu lunetă cât și muniția și echipamentele necesare, transmite Jane.

Ministerul Apărării francez a anunțat, într-un comunicat de presă, pe 6 ianuarie, atribuirea unui contract de 44 de milioane de euro către Glock pentru furnizarea a 74.596 de pistoale semi-automate. Contractul Pistolet Automatique de Nouvelle Génération (New Generation Automatic Pistol, PANG) prevedea inițial furnizarea a 75.000 de pistoale. După negocieri au fost adăugate și 51 de milioane de cartușe de calibru 9×19 mm. Contractul prevede și furnizarea a 15.000 de dispozitive de vedere pe timp de noapte (lanternă și laser) și 7.000 de amortizoare de sunet. Se pare că modelul selectat este Glock 17 Gen 5.

Muniția va fi furnizată de Sellier și Belliot, iar UTM va furniza kituri de conversie pentru instruire. Companiile care furnizează muniții de instruire și amortizoarele de sunet nu au fost anunțate în comunicatul de presă. Livrările au început la sfârșitul lunii decembrie 2019 și se așteaptă să fie finalizate până în 2022.

Într-un al doilea comunicat de presă Ministerul Apărării din Franța a confirmat că FN Herstal a primit contractul Fusil de Précision Semi-Automatique (Semi-Automatic Precision Rifle, FPSA) pentru pușca FN SCAR H PR. Contractul inițial a impus livrarea a 2.600 de puști cu lunetă, semi-automată, calibru 7,62×51 mm, 3,15 milioane de cartușe de perforare, 3,15 milioane de cartușe de luptă, 1.800 de echipamente de vedere pe timp de noapte și 1.000 de obiective termice. Contractul de 100 de milioane de euro a fost atribuit pe 13 decembrie 2019 către FN Herstal, care este asociată cu OIP Sensor Systems și Telefunken-Racoms pentru electro-optică și opto-electronică și MEN pentru muniție. Livrările vor începe la începutul anului 2020 și vor fi finalizate până în 2022.

Vezi și: US Army Reserve vrea să cumpere trei variante de pistol Glock

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel