Ungaria accelerează modernizarea forţelor sale armate: Anul viitor vor primi primele tancuri Leopard 2A7

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ungaria va primi 44 de tancuri noi Leopard 2A7, în cadrul demersurilor de modernizare a forţelor sale armate, a afirmat luni ministrul ungar al apărării, Kristof Szalay-Bobrovniczky, la o ceremonie militară desfăşurată în oraşul Tata din vestul ţării, transmite MTI.

Primul tanc va sosi în iunie anul viitor, în timp ce prima tranşă din cele 24 de "mult aşteptate" obuziere autopropulsate PzH 2000 vor ajunge în Ungaria înainte de sfârşitul anului în curs, a precizat ministrul.

Ungaria accelerează modernizarea forţelor sale armate "în lumina actualei situaţii", a menţionat responsabilul ungar, notând că guvernul a înfiinţat recent un fond al apărării pentru a asigura că aceste eforturi continuă în ritm susţinut, "în pofida inflaţiei generate de război şi a dificultăţilor economice globale".

Ungaria a semnat un contractul privind achiziţia unor tancuri germane Leopard 2A4, în decembrie 2018, ca parte a programului de dezvoltare şi înzestrare militară Zrínyi 2026.

Conform contractului, compania germană Krauss-Maffei Wegmann (KMW) urmează să producă 44 de noi tancuri Leopard 2 ale standardului A7 + ( se preconizează că livrarea acestora vă fi finalizată până în 2023 ) și să furnizeze 12 tancuri Leopard 2A4 suplimentare din stocurile existente ale companiei către Forţelor Armate Ungare, care vor fi folosite de militari ungari pentru a se instrui.

Conform planurilor, cele 12 tancuri Leopard 2A4 modernizate vor fi utilizate mai întâi în procesul de recalificare a soldaților ungari pentru că aceştia să se acomodeze mai uşor cu specificaţiile tehnice ale tancurile de luptă germane Leopard 2 A7, deoarece întreținerea și utilizarea acestora diferă foarte mult de tancurile T-72 sovietice pe care armata ungară le folosește din 1978.

Forţele Armate Ungar trec de la fostul model de tanc sovietic, T-72, la cea mai modernă versiune a tancului de luptă german, Leopard 2 A7.


Kristof Szalay-Bobrovniczky a mai amintit că săptămâna trecută guvernul ungar a decis să acorde personalului militar "o majorare salarială excepţională, de un nivel fără precedent comparativ cu ultimele decenii".

Ministrul ungar a mai spus, referitor la recenta decizie de a creşte nivelul de alertă militară, că soldaţii "trebuie să se afle acolo unde este cea mai mare presiune", şi anume în prima linie de apărare a ţării.

"Soldaţii noştri vor ieşi din cazarme pentru a se pregăti şi îşi vor aloca cea mai mare parte a timpului şi energiei exerciţiilor militare", a precizat Bobrovniczky, insistând în acelaşi timp că "războiul nu poate reprezenta niciodată un obiectiv". "Trebuie să ne concentrăm pe prevenirea lui", a adăugat ministrul ungar al apărării.

Acesta a atenţionat pe de altă parte că "nu se întrevede deocamdată sfârşitul războiului dintre Rusia şi Ucraina" şi "trebuie întărită securitatea Ungariei, deoarece pentru pace este nevoie de putere".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel