Forţele speciale ucrainene au bifat o nouă reuşită pe front: Inevitabilul s-a produs, ''Terminatorul'' a fost distrus pentru a doua oară (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Ofițerii de contrainformații militare ai Serviciului ucrainean de Securitate (SBU) au distrus un BMPT rusesc Terminator-2 și apoi un tanc T-80 care venise să-l recupereze de pe front; Sursa Foto: Captură material video publicat de SBU.
Ofițerii de contrainformații militare ai Serviciului ucrainean de Securitate (SBU) au distrus un BMPT rusesc Terminator-2 și apoi un tanc T-80 care venise să-l recupereze de pe front; Sursa Foto: Captură material video publicat de SBU.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a publicat un material video cu momentul în care o unitate a forţelor pentru operaţii speciale din subordinea sa distruge un vehicul de luptă blindat BMPT „Terminator”. Mașina de luptă ''Terminator'' este un vehicul extrem valoros pentru forţele armate ruse. Astfel, după cum se poate observa, militarii ruşi nu au ezitat să depună toate eforturile pentru a-l recupera de pe front pe ''Terminator'', chiar şi avariat, dar Forțele Armate Ucrainene au profitat la maximum de acest lucru şi au continuat atacul.

Atacul a fost efectuat cu ajutorul dronelor FPV, care au lovit de mai multe vehiculul de luptă blindat BMPT „Terminator” și apoi un tanc T-80 care încerca să evacueze vehiculul de sprijin al tancului avariat.

Youtube video image

Materialul video publicat de SBU arată cum vehiculul de luptă blindat BMPT „Terminator” a fost atacat cu drone în momentul în care efectua un atac asupra trupelor ucrainene. Prima dronă care a lovit  vehiculul de luptă a provocat explozia unei rachete antitanc care era montată pe turela acestuia.

După aceea, echipajul vehiculului de luptă ''Terminator'' a părăsit linia frontului, dar atacurile au continuat, iar după ce a fost lovit frontal, vehiculul a ajuns într-un șanț.

La scurt timp, ruşii au trimis pe front un vehicul militar de recuperare în încercarea de a evacua ''Terminatorul'' de pe front. Operaţiunea nu a reuşit, deoarece militarii ucraineni au continuat să atace cu drone cele două vehicule militare.

Având în vedere importanţa pe care vehiculul de luptă blindat BMPT „Terminator” o are, deoarece existau aproximativ câteva zeci de astfel de vehicule în dotarea armatei ruse, militarii ruşi au continuat să încerce să-l recupereze de pe front și a trimis un tanc T-80.

Rezultatul a fost, de asemenea, unul destul de aşteptat pentru forţele ruse de ocupaţie. La început, dronele FPV au lovit tancul T-80 de mai multe ori, iar apoi, când încercarea de a recupera vehiculul de luptă blindat BMPT „Terminator”  a fost în cele din urmă oprită, artileria ucraineană a terminat treaba, lansând mai multe proiectile în direcţia celor două vehicule militare.

Trebuie precizat faptul că nu este prima dată când un ''Terminator'' a fost distrus. De fapt, prima lor utilizare pe câmpul de luptă a fost înregistrată în mai 2022, când unități ruse ale Diviziei 90 de Tancuri au încercat să avanseze spre Bakhmut-Lisichansk. În acel moment, artileria ucraineană a tras efectiv asupra mai multor vehicule de tip ''Terminator'', dar nu a fost consemnată o distrugere a acestora. Prima distrugere verificată a avut loc abia în februarie 2023, în zona Kreminna, regiunea Luhansk.

Amintim că, Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat, pe 09.02.2023, că Rusia a pierdut prima mașină de luptă pentru sprijinirea tancurilor de tip Terminator în timpul luptelor din zona localității Kremennaya din Regiunea Lugansk.

În cadrul luptelor, în luna mai 2022, partea rusă a dislocat în Donbas 10 vehicule de luptă pentru sprijinirea tancurile de tip Terminator. În ultimele patru luni, acestea au fost folosite în luptele de pe direcția Svatovsky din Regiunea Lugansk.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel