A căzut în luptă primul Terminator (Video). Rusia a pierdut prima mașină de luptă Terminator, momentul fiind surprins pe camere

Ionel Copcea |
Data publicării:
Vehicul de luptă blindat BMPT „Terminator”
Vehicul de luptă blindat BMPT „Terminator”

Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat, pe 09.02.2023, că Rusia a pierdut prima mașină de luptă pentru sprijinirea tancurilor de tip Terminator în timpul luptelor din zona localității Kremennaya din Regiunea Lugansk. Informația a fost preluată de mulți utilizatori de pe rețelele de socializare, care au prezentat un material video cu lovirea blindatului rusesc. 

În cadrul luptelor, în luna mai 2022, partea rusă a dislocat în Donbas 10 vehicule de luptă pentru sprijinirea tancurile de tip Terminator. În ultimele patru luni, acestea au fost folosite în luptele de pe direcția Svatovsky din Regiunea Lugansk.

Potrivit informațiilor prezentate de surse ucrainene, o mașină de tip Terminator a fost distrusă pe drum într-o zonă împădurită din apropierea orașului Kremennaya. Filmarea incidentului a fost efectuată cu ajutorul unei drone.

Partea ucraineană nu a făcut niciun fel de precizări referitoare la soarta celor cinci membri ai echipajului vehiculului de luptă.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat aceste informații. Aceasta este prima pierdere în luptă confirmată vizual a unui astfel de model de vehicul blindate rusesc. 

Anumite surse rusești de media susțin că există posibilitatea ca blindatul rusesc să nu fi suferit daune critice, iar echipajul acestuia să fi supraviețuit.

 

Caracteristici ale vehiculului de luptă blindat BMPT “Terminator”

 

2. BMPT-72 Te... (bmpt-72-terminator-2--sursa-foto-rosoboronexport_28107500.jpg)

BMPT-72 Terminator 2 Sursa foto: Rosoboronexport

Vehiculul de luptă pe șenile “Terminator” - dezvoltat pe platforma tancului T-90 - este prezentat de ruşi ca un „puternic blindat, capabil să distrugă vehicule blindate ușoare, tancuri și vehicule de luptă ale infanterie și să opereze împreună cu sistemele de apărare antiaeriană pe câmpul de luptă, împotriva elicopterelor inamice și a vehiculelor aeriene care evoluează la înălțimi mici și foarte mici, cu viteze reduse.

Potrivit informațiilor furnizate în urmă cu doi ani, când vehiculele au ajuns pentru teste la Divizia 90 Tancuri, acestea sunt echipate cu sistemul de rachete antitanc "Ataka" (cu raza de acțiune de până la 6 km), două tunuri calibru 30 mm, două lansatoare de grenade şi o mitralieră Kalașnikov calibru 7,62 mm. Vehiculele pot atinge o viteză de 60 de km/h, iar echipajul este format din cinci militari.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel