Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au primit primul Su-57 din 2021

Ionel Copcea |
Data publicării:

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 21.01.2021, că Întreprinderea de Aviație din Komsomolsk pe Amur a predat Forțelor Armate ale Federației Ruse primul avion de vânătoare Su-57 din comanda de stat pentru apărare din acest an.

,,În total, în anul 2021, Întreprinderea de Aviație din Komsomolsk pe Amur va livra Forțelor Armate cinci avioane de vânătoare multirol de generația a cincea de tip Su-57. Prima aeronavă asamblată la întreprindere a fost predată deja unuia dintre regimentele de aviație ale Regiunii Militare Sud”, se arată într-un comunicat de presă al autorităților din Regiunea Amur, preluat de agenție.

Până la sfârșitul anului 2024, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse vor primi 22 de avioane Su-57. În total, în baza unui contract încheiat între Ministerul rus al Apărării și compania Sukhoi, până în anul 2028 vor fi achiziționate 76 de avioane de acest tip.

Citește și: Avionul Su-57 rămâne în spatele F-22 şi F-35. Principala problemă, motorul. Ruşii caută soluţii

Primul avion de tip Su-57 din producția de serie a fost introdus în dotarea Forțelor Aerocosmice la sfârșitul lunii decembrie 2020. Înainte de a fi deplasat la locul de dislocare permanentă, avionul va fi supus unor teste la Centrul de stat pentru teste de zbor din Akhtubinsk.

Comentariul autorului: Probabil că, cea de-a doua aeronavă de tip Su-57 a fost predată beneficiarului, dar încă nu a fost adusă la regimentul de aviație din sud-vestul Federației Ruse, unde urmează să intre în serviciul de luptă.

În Regiunea Militară Sud există două regimente de aviație pretabile pentru dotarea cu noile avioane de vânătoare de tip Su-57. Este vorba despre Regimentul 3 Aviație de Vânătoare - Krymsk din cadrul Diviziei 1 Aviație Mixtă - Krymsk și Regimentul 38 Aviație de Vânătoare - Belbek, aparținând Diviziei 27 Aviație Mixtă Belebek. În prezent, ambele regimente sunt dotate cu avioane de vânătoare de tip Su-27 și Su-30M2.

În mod normal, avioanele Su-57 ar trebui să fie introduse în dotarea regimentului de aviație din Crimeea, a căruit tehnică de luptă este mai învechită. În plus, prin dislocarea noilor avioane în peninsulă, partea rusă ar transmite un semnal privind importanța regiunii pentru planurile de apărare ale Federației Ruse.

Nu este exclusă însă nici dislocarea noilor aeronave pe aerodromul din Krymsk, din Ținutul Krasnodar. Și din această zonă aportul avioanelor la controlul situației din Regiunea Mării Negre ar fi la fel de eficient.

Planurile curente ale Federației Ruse au în vedere dotarea cu cele 76 de avioane de vânătoare contractate a trei regimente de aviație, formate din câte două escadrile. Primele două regimente se vor afla în Regiunile Militare Sud și Vest, la linia de contact cu statele membre NATO.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel