Rusia a recunoscut că ucrainenii, utilizând o dronă Tu-141 Strizh, au avariat până la trei bombardiere Tu-22M3. Un colonel ucrainean este pus pe lista neagră

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Presa de propagandă rusă scrie că un comitet de anchetă al Federației Ruse a stabilit, pe baza unor date furnizate de FSB și de Ministerul rus al Apărării, că atacurile cu drone pe care forţele armata ucrainene le-au efectuat asupra aerodromul Diaghilev au provocat distrugerea a trei bombardiere Tu-22M3. De asemeena, Moscova a acuzat armata ucraineană că a organizat atacuri cu drone asupra aerodromurilor militare ale Rusiei și l-a pus pe colonelul ucrainean Serhi Burdeniuk, comandantul Regimentului 383 de vehicule aeriene fără pilot la, pe lista persoanelor pe care ruşii le-au dat în urmărire internațională.

Autorităţile ruse îl acuză pe colonelul Burdeniuk că a organizat mai multe atacuri cu drone în spațiul aerian al Federației Ruse, în urma cărora au fost distruse mai multe bombardiere strategice care aparţin Forțelor Armate Ruse, potrivit publicaţiei ucrainene DefenceExpress.

Rușii face referire la două atacuri cu drone - unul asupra aerodromul Shaikivka din regiunea Kaluga pe 7 octombrie 2022 și unul pe aerodromul Diaghilev de lângă Riazan pe 5 decembrie. Țintele ambelor atacuri au fost bombardierele strategice Tu-22M3.

Comisia rusă care a anchetat aceste două atacuri a raportat ca dronele ucrainene au provocat distrugerea a trei avarierea a trei bombardiere Tu-22M3, a unei rachete ghidate X-32, a două vehicule și a două clădiri. De asemenea, comisia a raportat moartea a trei soldați și rănirea a șapte.

Anterior, Serviciul de Informații al Apărării (GUR) din Ucraina a declarat că atacurile asupra aerodromurilor rusești Diaghilev și Engels din decembrie 2022 au fost operațiuni speciale ale Ucrainei.

În acest scop au fost folosite drone sovietice Tu-141 Strizh echipate cu explozibili. Potrivit rușilor, baza Shaikivka a fost atacată de o dronă UJ-22 Airborne.

La momentul respectiv Serviciul ucrainean de informații al Apărării (GUR) a raportat avarierea a două bombardiere strategice Tu-95 și Tu-22, uciderea a șase soldați ruși și rănirea a 11 soldați ruși în regiunea Riazan, precum și avarierea a două bombardiere Tu-95 aflate la baza aeriană rusa Engels.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel