Exerciţiul multinaţional NOBLE JUMP 2021. 4.000 de militari și 600 de mijloace tehnice, trageri cu muniție reală în Poligonul Cincu

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursa foto: Captură video
Sursa foto: Captură video

Ziua Distinşilor Vizitatori la exerciţiul multinaţional NOBLE JUMP 2021 (NOJP21) este organizată marţi, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" (CNII), din Cincu, judeţul Braşov.

Potrivit MApN, cu acest prilej, vor avea loc exerciţii tactice cu trageri de luptă cu muniţie reală executate de către militari ai trupelor aliate ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF).

Totodată, va fi organizată o expoziţie statică de armament şi tehnică militară.

Evenimentul a început la ora 9,45.

Peste 4.000 de militari români şi aliaţi participă, cu aproape 600 de mijloace tehnice, la Exerciţiul multinaţional NOBLE JUMP 2021, care are loc până pe 2 iunie, pe teritoriul României.

Exerciţiul NOBLE JUMP 21, planificat de Comandamentul Suprem Aliat în Europa (SHAPE) şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite Napoli, este cea de-a treia etapă a exerciţiului NATO STEADFAST DEFENDER 21 ce conţine secvenţe de pregătire şi instruire a forţelor NATO prin dislocarea acestora într-un termen foarte scurt în România.

Exerciţiul constă în dislocarea componentei terestre a Forţelor Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) pe căile terestră (rutieră şi feroviară), aeriană şi maritimă, pe teritoriul României, având ca destinaţie finală Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" (CNII) din Cincu. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel