Exercițiul Platinum Eagle 19.2. Sute de militari din șase țări se antrenează la Babadag

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Aproape 300 de militari din România şi alte 5 ţări partenere participă, în această săptămână, la modulul de pregătire Platinum Eagle 19.2 din exerciţiul multinaţional Black Sea Rotational Force 19 (BSRF), desfăşurat în Centrul secundar de instruire pentru luptă al Forţelor Terestre Române din oraşul Babadag, judeţul Tulcea.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), Armata României este reprezentată la acest exerciţiu de 85 de infanterişti din Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti", mai exact Batalionul 341 Infanterie "Constanţa" şi militari din Forţele Navale Române încadraţi în Regimentul 307 Infanterie Marină. La exercițiu participă și militari din Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, Statele Unite şi Ucraina.

"Platinum Eagle 19.2 are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate ale ţărilor partenere participante la exerciţiu, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic în comun, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale şi creşterea de pregătire al militarilor din ţările participante", se arată în comunicatul MApN.

În cadrul acţiunilor de pregătire comună sunt planificate acţiuni tactice ce includ trageri cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivel subunitate.

Modulul de pregătire Platinum Eagle 19.2 a început luni şi se va încheia vineri.

BSRF este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi Africa, care se desfăşoară în zona Mării Negre, Balcani şi în regiunea Caucazului şi are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate ale forţelor armate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă. 

Vezi și: Exercițiul Platinum Lion 19. Tancurile M1 Abrams ale SUA au descins în Bulgaria

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel