Urmărește emisiunea live



Exercițiul BALTOPS 2020 ar putea fi reprogramat sau anulat

Eduard Pascu |
Data publicării:
BALTOPS 2019
BALTOPS 2019

Pandemia de coronavirus este puțin probabil să scadă în curând, iar US European Command (USEURCOM) analizează modul în care pot continua exercițiile la scară largă precum „Baltic Operations 2020” („BALTOPS 2020”), conceput special pentru verifica promptitudinea cu care militarii răspund împotriva problemelor de sănătate publică și asigurarea protecției, transmite Janes.

Generalul cu patru stele, Tod Wolters din cadrul US Air Force și comandant al US European Command (USEURCOM) și al Supreme Allied Commander Europe (SACEUR) al NATO, a declarat: "În ceea ce privește acum, BALTOPS este încă programat a avea loc în intervalul de timp stabilit în iunie și iulie, dar cu fiecare secundă a zilei analizăm modalitatea de a menține acest exercițiu conform graficului.”

„Când considerăm că este posibil - bazat pe dimensiunea exercițiului, complexitatea exercițiului, locația exercițiului, evident, ora exercițiului - luăm în calcul să facem și anumite ajustări. Depinde de abilitatea noastră de a aduna în mod adecvat pe toată lumea. Important este să fie sănătoși și să se simtă în largul lor pentru a fi focusați pe cerințele misiunii", a adăugat el.

BALTOPS 2020, un exercițiu maritim anual care are loc în regiunea baltică. Acesta ar putea fi redus, modificat, reprogramat sau anulat din cauza pandemiei globale. Până în prezent, US Army a anulat deja alte exerciții, inclusiv Defender-Europe 20, unul care a fost catalogat ca cea mai mare desfășurare de forțelor americane în Europa din ultimii 25 de ani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel