Esper: Testul cu rachetă balistică, un avertisment SUA adresat Chinei

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Testul balistic efectuat de Statele Unite reprezintă un avertisment adresat în primul rând Chinei, afirmă Mark Esper, secretarul american al Apărării, citat de postul Fox News şi de agenţia Reuters.

Întrebat, în cursul unui interviu acordat postului Fox News, dacă testul balistic are rolul de a transmite un mesaj Chinei, Rusiei sau Coreei de Nord, Mark Esper a răspuns:

"Vrem să ne asigurăm, aşa cum este necesar, că avem capabilităţi de a contracara comportamentul negativ chinez prin deţinerea propriilor capabilităţi de a lansa atacuri cu raze medii de acţiune". Anterior, Mark Esper a afirmat că Statele Unite ar putea instala sisteme de rachete în Asia.

Întrebat despre explozia unei rachete cu propulsie nucleară în Rusia, Mark Esper a precizat: "În mod clar, (Rusia -n.red.) încearcă să îşi suplimenteze arsenalul nuclear strategic pentru a se raporta la Statele Unite". Şeful Pentagonului crede că noile tipuri de arme vor trebui incluse în Tratatul de reducere a armamentului strategic.

 

Rușii că SUA pot lansa rachete din România și Polonia și vor reacționa

 

În cursul zilei de ieri, Vladimir Putin a precizat că Statele Unite pot lansa din România rachete de tipul celei testate după retragerea din INF S. Referindu-se la racheta pe care Pentagonul a testat-o în contextul retragerii Statelor Unite din Tratatul INF, Vladimir Putin a declarat:

"Astfel de rachete pot fi lansate cu sistemele instalate deja în România şi Polonia. Tot ce trebuie să faci este să schimbi sistemul software. Şi nu cred că partenerii americani vor informa nici măcar Uniunea Europeană despre acest lucru. Sunt noi ameninţări la care noi trebuie să reacţionăm", informează Mediafax.

Rusia şi China au condamnat vehement, marţi, testul balistic efectuat de Pentagon, acuzând Administraţia Donald Trump de amplificarea tensiunilor în scopul dominaţiei militare pe plan global. Cele două ţări au sesizat Consiliul de Securitate ONU. nia.

CITEȘTE ȘI: Putin: SUA pot desfășura rachete cu lansare din România și Polonia. Rusia trebuie să reacționeze

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel