Erdogan: În maximum 10 zile sistemele rusești S-400 ajung în Turcia

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a spus că prima livrare a sistemului rus de rachete de apărare S-400 se va face în zece zile, au relatat duminică media din Turcia, la o zi după ce el a afirmat că nu vor exista sancţiuni americane legate de acest acord.

Turcia şi SUA, aliaţi în cadrul NATO, sunt în dispută în legătură cu decizia Ankarei de a achiziţiona rachete S-400. Washingtonul a atenţionat cu impunerea de sancţiuni dacă livrarea va avea loc. Turcia a respins avertismentul, spunând că nu va renunţa.

 

În doar câteva zile primul transport al sistemelor rusești S-400 ajunge în Turcia

 

"În zece zile, poate într-o săptămână, va ajunge primul transport. I-am spus deschis acest lucru lui Trump", a declarat Erdogan, citat de ziarul Hurriyet, după o întâlnire cu preşedintele american.

SUA spun că rachetele S-400 compromit înţelegerea legată de avioanele de luptă F-35 ale companiei americane Lockheed Martin, pentru care Turcia este producător şi cumpărător. Washingtonul a început de asemenea oficial procesul de a exclude Turcia din programul privind avioanele F-35, oprind instruirea piloţilor turci în SUA.

Însă Erdogan a declarat sâmbătă că Trump i-a transmis că nu vor exista sancţiuni din cauza acordului cu Rusia, după ce preşedintele american a afirmat că Turcia a fost tratată nedrept în legătură cu această decizie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel