Emiratele Arabe Unite doresc îmbunătăţirea sistemelor de apărare aeriană Pantsir-S1

S.I. Catalin / 28 noi 2019 / 16:23

Sistemele de rachete hipersonice cu rază scurtă de acţiune de tip Pantsir-S1 ale Emiratelor Arabe Unite (UAE) au intrat într-un amplu proces de modernizare, a declarat, la 27 noiembrie, un director al conglomeratului industrial şi militar rus Rostec, citat de agenţia de presă TASS.

,,Suntem angajați într-un proces de modernizare a sistemelor Pantsir care se afla în serviciul Emiratelor Arabe Unite", a spus Viktor Kladov, director în cadrul companiei Rostec.

 „Dacă autoritățile din Emiratele Arabe Unite vor dori să achiziționeze sisteme noi, le vom furniza cu bucurie, dar deocamdată vorbim despre modernizarea celor existente”.

Citeşte şi: Rusia ar fi dislocat în Siria peste 30 de sisteme de rachete Pantsir-S

În anul 2000, Emiratele Arabe Unite au încheia un contract cu Rusia, prin intermediul căruia au comandat 50 de sisteme de rachete Pantsir-S1. 

Solicitarea venită din partea Emiratelor Arabe Unite pentru conglomeratul industrial şi militar rus Rostec, a fost un puţin aparte, deoarece au dorit ca aceste sisteme să fie amplasate vehicule MAN, şi nu pe vehicule standard KAMAZ. Aceasta solicitate a dus la o întârzierea primelor livrării. Primele sisteme de tip Pantsir-S1 au ajuns în Emirate în anul 2009.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy