Emiratele Arabe Unite doresc îmbunătăţirea sistemelor de apărare aeriană Pantsir-S1

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Sistemele de rachete hipersonice cu rază scurtă de acţiune de tip Pantsir-S1 ale Emiratelor Arabe Unite (UAE) au intrat într-un amplu proces de modernizare, a declarat, la 27 noiembrie, un director al conglomeratului industrial şi militar rus Rostec, citat de agenţia de presă TASS.

,,Suntem angajați într-un proces de modernizare a sistemelor Pantsir care se afla în serviciul Emiratelor Arabe Unite", a spus Viktor Kladov, director în cadrul companiei Rostec.

 „Dacă autoritățile din Emiratele Arabe Unite vor dori să achiziționeze sisteme noi, le vom furniza cu bucurie, dar deocamdată vorbim despre modernizarea celor existente”.

Citeşte şi: Rusia ar fi dislocat în Siria peste 30 de sisteme de rachete Pantsir-S

În anul 2000, Emiratele Arabe Unite au încheia un contract cu Rusia, prin intermediul căruia au comandat 50 de sisteme de rachete Pantsir-S1. 

Solicitarea venită din partea Emiratelor Arabe Unite pentru conglomeratul industrial şi militar rus Rostec, a fost un puţin aparte, deoarece au dorit ca aceste sisteme să fie amplasate vehicule MAN, şi nu pe vehicule standard KAMAZ. Aceasta solicitate a dus la o întârzierea primelor livrării. Primele sisteme de tip Pantsir-S1 au ajuns în Emirate în anul 2009.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel