Elveția își protejează spațiul aerian, optând pentru sistemul SkyView Thales

Tudor Curtifan / 27 sep 2019 / 09:45
Avioane elvețiene F/A-18, sursă foto: Forțele Aeriene Elvețiene
Avioane elvețiene F/A-18, sursă foto: Forțele Aeriene Elvețiene

Sistemul SkyView a fost ales de Oficiul Federal Elvețian pentru Achiziții în domeniul Apărării pentru modernizarea sistemului FLORAKO care asigură, 24/7, supravegherea și protejarea spațiului aerian, a teritoriului național și a populației. 


SkyView permite corelarea datelor civile și militare în timp real, oferind un tablou complet al spațiului aerian național și permițând, astfel, luarea mai rapidă a decizillor. De asemenea, sistemul permite operatorilor să inițieze acțiuni de poliție aeriană, să detecteze și să răspundă tuturor amenințărilor aeriene.

„Sistemul SkyView este rezultatul a 50 de ani de experiență în domeniul operațiunilor aeriene și a fost instalat în mai mult de 80 de centre de comandă și control din peste 30 de țări. SkyView procesează date furnizate de peste 600 de radare și permite conectarea cu alte sisteme externe prin mai mult de 60 de tipuri de interfețe. Acest produs a fost dezvoltat în colaborare cu clienții noștri și integrează cerințele venite din partea acestora”, se arată într-un comunicat remis DefenseRomania.

(w670) 

"Vreau să mulțumesc Oficiului Federal Elvețian pentru Achiziții în domeniul Apărării pentru că a avut încredere în noi în cadrul unui proiect crucial pentru suveranitatea Elveției. SkyView 4.0, un sistem complet care integrează inteligență artificială și Big Data, va oferi Forțelor Aeriene Elvețiene o soluție de ultimă generație pentru supravegherea spațiului aerian și supervizarea operațiunilor aeriene”, a precizat Thomas Got, Vicepreședinte Thales – Air Operations and Weapon Systems.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy