Elicopterele sud-coreene vor fi dotate cu rachete Mistral ATAM. Gigantul european MBDA - implicat și în dotarea avioanelor KF-21 cu rachete Meteor

Foto: MBDA
Foto: MBDA

MBDA a primit un contract de la Korea Aerospace Industries (KAI) pentru integrarea sistemului de rachete antiaeriene Mistral ATAM pe elicopterul de atac al marinei coreene (KMAH).

Eric Béranger, CEO MBDA: „Suntem mândri de un nou parteneriat cu Korea Aerospace Industries, pentru înarmarea unui aparat de zbor militar. Acest contract consolidează performanța globală a Mistral ATAM în categoria sistemelor de rachete antiaeriene lansate din elicopter”, a subliniat oficialul gigantului european MBDA, potrivit unui comunicat emis către DefenseRomania.

Sistemul Mistral ATAM se bazează pe racheta antiaeriană cu rază scurtă de acțiune Mistral, recunoscută pentru capabilitatea fire-and-forget, ușurința de operare și rata mare de succes. Sistemul ATAM include două lansatoare pentru fiecare elicopter, cu câte două rachete.

Sistemele portabile Mistral sunt, de asemenea, în serviciul Forțelor Armate din Coreea de Sud.

MBDA este un lider mondial în domeniul sistemelor de rachete, cu o experiență de peste 60 de ani în dezvoltarea de rachete de ultimă generație, în cadrul unor parteneriate transfrontaliere care accelerează programele de dezvoltare internă. MBDA și KAI colaborează și pentru integrarea rachetei Meteor pe avionul de luptă KF-21 Boromae.

 

KF-21 Boramae: Coreea de Sud intenționează să achiziţioneze 120 de avioane de luptă pentru forţele sale aeriene. Avioanele ar urma să fie echipate cu rachete Meteor de ultimă generație produse de MBDA

 

2. -imagine fara descriere- (avion-kf-21-lansare-racheta-meteor_06189500.jpeg)

Coloana vertebrală a Forțelor Aeriene sud-coreene este reprezentată de cele 167 de avioane multirol F-16 Fighting Falcons. Acestea sunt completate de 59 de avioane de luptă F-15E Strike Eagle și 40 de avioane de luptă F-35A.

Este de aşteptat ca avionul de luptă sud-coreean KF-21 Boramae să fie înarmat cu una dintre cele mai bune rachete aer-aer - Meteor.

Racheta Meteor fabricată de MBDA este capabilă să lovească ținte la o distanță de până la 200 km, lungimea rachetei este de 3,6 metri și greutatea este de 180 kg. Racheta este capabilă să atingă viteze de până la 4 Mach (aproximativ 4.600 de kilometri pe oră).

Racheta deja a fost testată.

Testele au avut loc în apropierea coastei de sud a Coreei de Sud. Avioanele au decolat de la baza forțelor aeriene sud-coreene din Sacheon, aflată la 300 km de Seul. După efectuarea testului de lansare a rachetei Meteor, DAPA a spus că KF-21 a făcut un alt pas important pentru a deveni un ''avion de luptă cu drepturi depline” pentru a proteja spațiul aerian al Coreei de Sud.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel