KF-21 Boramae: Coreea de Sud intenționează să achiziţioneze 120 de avioane de luptă pentru forţele sale aeriene

S.I. Catalin |
Data publicării:

Coreea de Sud intenționează să acorde prioritate avionului său de luptă KF-21 Boramae. Potrivit unor publicații din presa internațională, precum Airfoce-Technology, oficialii de la Seul ar intentiona sa achizitioneze pentru fortele aeriene 120 de avioane de luptă KF-21 Boramae.

 

Următorul deceniu va fi unul plin de activitate pentru pentru compania Korea Aerospace Industry [KAI]. 40 de avioane de luptă KF-21 Boramae ar trebui să fie produse până în 2028. Alte 80, ca o a doua tranșă de producție, ar trebui să iasă de pe liniile de producție până în 2032.

Probabil acest mare proiect militar ar urma să ajute nu numai industria locală din Coreea de Sud, ci și să încurajeze în mare măsură concurența. Puțin sub 8 miliarde de dolari americani vor fi alocate de Seul în următorul deceniu participanților la programul KF-21 Boramae. Acest lucru se va întâmpla în etape, potrivit presei sud-coreene.

Se așteaptă ca avionul de luptă sud-coreean să joace un rol important în apărarea țării și să crească capacitatea de luptă a Forțelor Aeriene sud-coreene. 

 


Coreea de Sud dispune în prezent de o forță aeriană de invidiat în regiune

 


Coloana vertebrală a Forțelor Aeriene sud-coreene este reprezentată de cele 167 de avioane multirol F-16 Fighting Falcons. Acestea sunt completate de 59 de avioane de luptă F-15E Strike Eagle și 40 de avioane de luptă F-35A.

Este de aşteptat ca avionul de luptă sud-coreean KF-21 Boramae să fie înarmat cu una dintre cele mai bune rachete aer-aer - Meteor. În urmă cu aproape o lună și jumătate, la sfârșitul lunii martie, KF-21 a efectuat primul său test de tragere prin lansarea acestei rachete. În acest fel, Seulul a efectuat un test nu doar al rachetei, ci și al sistemelor de armament instalate la bordul avionului KF-21 Boramae.

 

Un prototip al KF-21 (KF-X) a lansat cu succes o rachetă Meteor 

 

Racheta Meteor fabricată de MBDA este capabilă să lovească ținte la o distanță de până la 200 km, lungimea rachetei este de 3,6 metri și greutatea este de 180 kg. Racheta este capabilă să atingă viteze de până la 4 Mach (aproximativ 4.600 de kilometri pe oră).

Testele au avut loc în apropierea coastei de sud a Coreei de Sud. Avioanele au decolat de la baza forțelor aeriene sud-coreene din Sacheon, aflată la 300 km de Seul. După efectuarea testului de lansare a rachetei Meteor, DAPA a spus că KF-21 a făcut un alt pas important pentru a deveni un ''avion de luptător cu drepturi depline” pentru a proteja spațiul aerian al Coreei de Sud.

În continuare, Agenția pentru Programe de Achiziții în Domeniul Apărării a Coreei de Sud (DAPA) va efectua o serie de teste cu avioanele KF-21 la altitudini joase și mari și la diferite viteze. De asemenea, este planificată testarea altor tipuri de rachete şi sisteme de arme.

În viitor, inginerii DAPA intenţionează să înarmeze aeronava KF-21 cu arme fabricate în Coreea de Sud. Acestea sunt rachete aer-aer, aer-sol, anti-navă și anti-radar.

Patru prototipuri KF-21 sunt în prezent supuse unor teste de zbor. Conform planului DAPA, șase prototipuri ale luptătorului vor fi implicate în teste, acestea urmând să dureze până în 2026.

Primul și al doilea prototip al KF-21 au decolat pentru prima dată în iulie și, respectiv, în noiembrie 2022, iar al treilea luna trecută. Toate acestea sunt avioane pilotate de un singur pilot, în timp ce al patrulea este un avion cu dublă comandă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel