Elicoptere de atac. Leș a confirmat că România a contactat producătorii

Tudor Curtifan |
Data publicării:
AH-1Z Viper
AH-1Z Viper

Ministrul apărării Naţionale, Gabriel Leş, a vorbit despre înzestrarea cu elicoptere a Armatei.

Gabriel Leș a confirmat că au fost trimise scrisori către producători pentru a putea finaliza "un studiu de concept", însă în prezent nu a fost pornit un program de achiziţii. 

„S-au cerut nişte referinţe de la mai mulţi producători, fie că vorbim de Airbus, Sikorski, Boeing, vreo patru sau cinci producători de elicoptere, ca să ne dăm seama în acest moment ce există pe piaţă, ca să putem finaliza un studiu de concept pentru ce înseamnă înzestrarea cu elicoptere.

(...)

Capabilitatea pe care noi o avem în acest moment de elicoptere va ajunge la sfârşit în următorii ani de zile şi acest program este foarte important pentru Forţele Aeriene Române. Dar nu discutăm de un program pornit, în sensul de pornirea unei achiziţii, pe această zonă, la acest moment.

Discutăm doar de nişte scrisori care au fost trimise la producători ca să vedem ce există la momentul acesta pe piaţă, ca să poţi finaliza acel studiu de concept", a spus Gabriel Leş la TVR.

CITEȘTE ȘI: Elicoptere de atac pentru Armată. Ofertele primite de România

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel