Elicoptere de atac pentru Armată. Ofertele primite de România

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Elicopter H145M, Sursă foto: Airbus
Elicopter H145M, Sursă foto: Airbus

Armata României intenționează să cumpere elicoptere de atac.

În acest sens, MApN ar fi cerut oferte de la cei mai mari producători din domeniu. E luată în calcul achizitţionarea a 24 de elicoptere de atac şi a 21 de aparate multirol. 

Potrivit TVR, Armata a primit oferte de la Airbus Helicopters, Bell Helicopter și Sikorsky. Lupta s-ar putea da, deci, între un producător european și alți doi americani.

Airbus Helicopters a propus în mod oficial aparatul ușor de atac: H145M. Acest elicopter în variantă militară a fost deja cumpărat de Serbia, Ungaria și Germania.

Cei de la Bell au propus armatei AH-1Z Viper, un elicopter de atac folosit de pușcașii marini americani. Dacă România ar semna cu americanii, aparatele vor fi asamblate la IAR Brașov.

O altă companie americană, Sikorsky, propune un aparat multirol: BlackHawk. În eventualitatea unui contract, elicopterele nu s-ar asambla în România, însă americanii susțin că ar deschide la Romaero un centru pentru personalizare, modernizare și reparații, care să deservească toți clienții europeni, mai informează sursa citată.

În prezent, Armata română se bazează pe câteva zeci de elicoptere IAR 330 Puma și Socat. Acestea au fost produse înainte de 1989 la IAR Brașov, după o licență cumpărată din Franța.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel