După achiziționarea Rafale, Grecia a semnat un contract cu MBDA pentru înarmarea avioanelor de luptă

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Rafale, sursă foto: MBDA
Rafale, sursă foto: MBDA

Generalul-locotenent Theodoros Lagios - director general pentru investiții și armament în cadrul Ministerului Apărării din Grecia și Eric Béranger, CEO MBDA, au semnat un contract pentru furnizarea armamentului pentru 18 avioane de luptă Rafale destinate Forțelor Aeriene ale Greciei.

Ceremonia de semnare a avut loc la Atena în prezența ministrului francez al Forțelor Armate, Florence Parly, și a ministrului grec al Apărării, Nikolaos Panagiotopoulos.

Armamentul care va echipa avioanele va beneficia de gradul mare de comonalitate cu armamentul de pe Mirage 2000 și Mirage 2000-5, aflate în prezent în serviciul Forțelor Aeriene Elene. La fel ca acestea, avioanele Rafale vor fi echipate cu rachete de croazieră SCALP, rachete anti-navă Exocet AM39 și rachete MICA. În plus, MBDA va furniza și rachete Meteor.

„Semnarea acestui acord reprezintă o nouă dimensiune a relației noastre cu Grecia, o relație stabilită în urmă cu mai bine de jumătate de secol. Grecia a fost primul client al rachetei Exocet în 1968, demonstrând încrederea în acest produs și în companiile predecesoare MBDA. Această încredere a fost reînnoită de-a lungul anilor și se reînnoiește astăzi. Este de datoria noastră să facem tot ce ne stă în putință pentru a confirma această încredere și în viitor”, a declarat Eric Béranger, CEO MBDA, potrivit unui comunicat al companiei, emis către DefenseRomania.

Amintim că în cursul zilei de ieri, Grecia și Franța au semnat un contract oficial pentru achiziționarea a 18 aeronave Rafale. Contractul a fost semnat într-un timp record iar tranzacția vine pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre Atena și Ankara, Parisul manifestându-și susținerea pentru partea elenă.

Valoarea tranzacţiei se ridică la circa 2,5 miliarde de euro şi presupune furnizarea de către Paris a 12 second hand și 6 aeronave noi, construite de Dassault Aviation. Contractul prevede și susţinere logistică şi armament asociat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel