Duma de Stat a Rusiei, iritată de declarațiile ministrului român Bogdan Aurescu

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
USS Porter, sursă foto: US Navy
USS Porter, sursă foto: US Navy

Andrei Kartapolov, preşedintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, a reacţionat miercuri la o declaraţie făcută cu o zi în urmă de ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, despre "desfăşurările ameninţătoare de forţe ruseşti în proximitatea Ucrainei şi la Marea Neagră", evocând activitatea intensă a ţărilor NATO în această regiune, inclusiv a unor state membre care nu sunt riverane Mării Negre, relatează agenţiile de presă TASS şi Interfax.

Zeci de nave de război ale unor ţări membre ale NATO au fost prezente numai în decursul acestui an în Marea Neagră, a afirmat Kartapolov, adăugând că multe dintre aceste nave aparţineau unor ţări care nu sunt riverane Mării Negre.

"Examinând cu atenţie declaraţiile ministrului român de externe, ne-am dori ca SUA şi aliaţii lor să dea curs celor afirmate de Bogdan Aurescu despre prezenţa în Marea Neagră a navelor unor state care nu sunt riverane, având în vedere că însuşi şeful MAE român spune că nu trebuie 'să permitem unor actori terţi să folosească Marea Neagră drept instrument de influenţă şi destabilizare'", a declarat Kartapolov, citat de TASS şi Interfax.

Precizăm că, potrivit transcriptului declaraţiei de presă susţinute marţi de ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu la o întâlnire cu ministrul afacerilor externe al Poloniei, Zbigniew Rau, şeful diplomaţiei române a spus că "este esenţial să abordăm Flancul Estic în întregimea sa, să creştem prezenţa militară Aliată în regiune şi să nu permitem unor actori terţi să folosească Marea Neagră drept instrument de influenţă şi destabilizare".

În aceeaşi declaraţie, Bodgan Aurescu a afirmat că România şi Polonia sunt "preocupate de desfăşurările ameninţătoare de forţe ruseşti în proximitatea Ucrainei şi la Marea Neagră".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel