Dronele Altagu se alătură arsenalului armatei turce - Video

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania turcă STM cea care produce și dronele kamikaze Kargu-2 a dat publictății imagini cu dronele Altagu, care sunt transportate de soldați.

Compania turcă de apărare STM intenționează să crească capacitățile gamei sale de vehicule aeriene fără pilot (UAV) cu produse noi, au declarat sursele, care au cerut să nu fie citați din cauza restricțiilor de a vorbi cu mass-media. Drona kamikaze cunoscută sub numele de Kargu este deja folosită în mod eficient de către armata turcă pe câmpul de luptă. Acesteia i se va alătura în curând noua dronă Alpagu, parte a clasei de arme cu muniții de penetrare.

Alpagu se remarcă prin structura sa ușoară, viteza în picaj, amprenta slabă pe radar și capacitatea sa de a incapacita țintele de mare valoare. Acesta cântărește mai puțin de 2 kilograme. În ciuda dimensiunilor mici și a greutății sale reduse, Alpagu transportă explozibili pentru a-și neutraliza ținta, poate lovi obiective aflate la distanță mare și poate fi ușor transportată de un singur soldat. Conform producătorului, un soldat are nevoie sub un minut pentru a lansa drona, transmite Anadolu

De asemenea, oferă un efect surpriză important prin zborul silențios, superioritate operațională prin inteligența artificială și procesarea rapidă a imaginilor, și capacitatea de a distruge ținta lovită.

Poate fi transportată de un singur soldat, iar lansatoarele multiple pot fi montate pe vehicule blindate. Există versiuni de Alpagu care pot fi lansate și de pe drone mai mari, mai spune sursa citată. În prezent compania lucrează la versiuni mai mari și mai grele care pot transporta mai mult de zece kilograme de explozibili și pot astfel distruge ținte mai mari.

 

Citește și: Forțele Armate ale Turciei cumpără drone Kamikaze

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel