Forțele Armate ale Turciei cumpără drone Kamikaze

Eduard Pascu |
Data publicării:

Constructorul turc de echipamente de apărare STM, care produce vehicule aeriene fără pilot cunoscute și sub numele de „drone kamikaze”, a anunțat că a semnat un contract cu Forțele Armate pentru livrarea a 500 de drone.

Dronele Kargu-2, cunoscute ca și drone Kamikaze sunt fabricate la uzina din Ostim. Aici, o echipă de ingineri din cadrul complexului lucrează în principal la sisteme tactice și autonome, în principal pentru modelele Togan, Alpagu și Kargu. Uzina are capacitatea pentru fabricarea în masă a acestora, transmite agenția Anadolu.

Cu capacitățile sale avansate, drona Kargu poate funcționa atât ca o singură platformă, cât și ca parte a unui roi de până la 20 de platforme.

Specialiștii companiei au declarat că au în lucru un proiect, KERKES, pentru a permite roiului de drone să funcționeze fără probleme în orice mediu. După finalizarea acestui proiect, STM va putea oferi forțelor armate turce noile drone Kargu în aproximativ 12-18 luni. De asemenea, se continuă eforturile pentru integrarea dronelor Kargu cu alte platforme în special marine. Totodată Forțele Armate turce vor să integreze dronele Kargu pe vehicule terestre blindate și sisteme terestre autonome.

 

 

 

 

Citește și: Dronele de asalt turce Bayraktar TB2 au stabilit un record în istoria militară a Turciei

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel