Drona de cercetare și de atac Korsar, evaluare operațională pentru Forțele Armate ruse

Eduard Pascu |
Data publicării:

Drona de cercetare și atac Korsar dezvoltată de biroul Luch Design din Rybinsk (parte a Vega Company of Ruselectronics Group din cadrul Rostec) este în curs de evaluare operațională, a declarat șeful Rostec, Serghei Chemezov.

"Dacă vorbim din nou despre dezvoltarea dronelor de clasă medie, putem aminti, de asemenea, vehiculul aerian fără pilot Korsar, care poate transporta armament. Există mai multe prototipuri care sunt supuse evaluării operaționale", a spus Chemezov.

Răspunzând la o întrebare despre livrările de drone Korsar către trupe, șeful Rostec a spus că decizia revine Ministerului Apărării. "De îndată ce se plasează o comandă, va începe producția în serie a dronelor Korsar”, a mai precizat Chemezov, transmite TASS.

Korsar are o rază de acțiune de până la 900 km și o rază de transmisie a datelor de 100 km, care poate fi mărită, dacă mai multe vehicule sunt angajate în retransmisie. Drona Korsar a fost prezentată publicului în timpul repetițiilor nocturne cu ocazia Paradei de Ziua Victoriei de la Moscova în 2018. În mai acel an, Rostec a spus că Korsar va fi modernizat pentru a-și mări raza de funcționare și pentru a-l echipa cu sisteme de război electronic.

Korsar poate efectua zboruri de patrulare, de observare și inspecții aeriene. Drona este echipată cu un motor care poate dezvolta o viteză de până la 150 km/h. Cântărește 200 kg, are o anvergură a aripilor de 6,5 m și o lungime a fuzelajului de 4,2 m.

Citește și: Rusia dezvoltă noi mijloace pentru lupta împotriva dronelor, în baza lecțiilor învățate în conflictele recente

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel