Dîncu anunță că România va avea „producții de drone și minisubmarine” în următorii maximum 3 ani

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare
Sursă foto: Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare

Vasile Dîncu a declarat că în România vor exista producții de drone și de minisubmarine. Ministrul Apărării afirmă că acest lucru se va întâmpla în următorii doi-trei ani.

Declarațiile au fost făcute de ministrul apărării naționale la Parlamentul României. Întrebat dacă este posibil să fie deschise în România, în viitorul apropiat, noi unităţi de fabricare a armamentului, Digi24 precizează că Vasile Dîncu a răspuns:

„Sigur. O să avem cel puţin subansamble, vom avea producţii de drone în România, vom avea producţiile de minisubmarine, vom avea producţii legate de armament şi în zona blindatelor. (...) În anii care vin, în doi - trei ani vom avea deja producţii şi am putea chiar mai repede să avem.

Există elemente care au început deja, elemente ale unor joint venture făcute cu ţările importante, cum este Germania, Italia, Statele Unite, Israel. (...) Avem deja unităţi de mentenanţă, cum este la Bacău, de exemplu, mentenanţă pentru F16, centrul naţional de mentenanţă, sperăm că vom putea acredita cât mai multe centre naţionale de mentenanţă şi pentru blindate”.

 

Centru de mentenanță la Bacău pentru F-16. Dîncu spune că urmează alte centre și pentru blindate

 

În ceea ce privește mentenanța, Aerostar Bacău a fost declarat centru de mentenanță pentru F-16 Fighting Falcon. România deține o escadrilă completă de F-16, după ce a achiziționat 17 aparate din Portugalia. Recent țara noastră a demarat procesul de achiziționare a încă 32 avioane F-16 din Norvegia. Toate cele trei escadrile vor fi second hand.

Modernizările și mentenanța escadrilelor se va face așadar la Aerostar Bacău. Tot aici vor fi modernizate și avioanele F-16 din prima escadrilă, achiziționate din Portugalia, care vor fi aduse la standardul celor norvegiene. Modernizarea lor va începe tot în 2023, an în care ar trebui să avem operaționale două escadrile de F-16.

Potrivit Forțelor Aeriene Române, modernizarea la configurația M6.XR este planificată să se execute în perioada 2023- 2025, odată cu furnizarea, de către partenerul american, a echipamentelor și pachetului software dedicate avioanelor F-16 achiziționate de România.

CITEȘTE ȘI: Înzestrarea României cu drone - pe ultima sută de metri. Programul de UAV-uri pentru Armată e în faza finală

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel