Digitalizarea României. Horia Grigorescu spune că procesul nu înseamnă pierderea locurilor de muncă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Digitalizarea României la standardele Uniunii Europene este un deziderat pe care țara noastră nu a reușit să îl atingă încă de la integrarea europeană.

Horia Grigorescu, director general Poșta Română, a subliniat în cadrul unei dezbateri privind digitalizarea României, că procesul de digitalizare nu înseamnă pierderea locurilor de muncă și o capacitatea de a aduce plus valoare.

„Degeaba reușim să facem o alfabetizare digitală a clienților, câtă vreme nu reușim să o facem în interiorul companiei. Aici e un punct sensibil, trebuie să găsim maturitatea necesară care vizează însăși cultura organizațională a oricărei instituții. E, într-adevăr, vorba de acești anticorpi ai sistemului. Trebuie să se ofere oamenilor posibilitatea să vadă beneficiile. Câtă vremea lumea vine și spune: gata, digitalizare = reducere locuri de muncă. E o greșeală, nu! Digitalizarea nu înseamnă pierderea locului de muncă. Înseamnă tocmai capacitatea omului de a putea să aducă plus valoare pe o altă sferă, să acumuleze noi competențe pentru a se dezvolta tocmai pe zona respectivă", a spus Horia Grigorescu, în cadrul dezbaterii "Digitalizarea României, prioritate zero! Cum schimbă criza coronavirusului modelul de business?

Dezbaterea s-a aplecat asupra crizei coronaviruslui care a schimbat agenda guvernanților. Dacă România ar fi fost digitalizată la nivelul UE, pierderile ar fi fost mult mai mici. Realitatea ne arată că, în acest moment în instituții cheie ale statului nu se poate lucra/interacționa online.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel