Cum arată o ambuscadă (Video). Convoi al Armatei ruse, atacat lângă Kiev, 30 de soldați uciși. Ucraina scoate din joc tehnică rusă

Momentul începerii atacului asupra convoiului rus, prins în ambuscadă de ucraineni lângă Kiev. Sursă foto: Captură YouTube video prezentat de Ministerul Apărării din Ucraina
Momentul începerii atacului asupra convoiului rus, prins în ambuscadă de ucraineni lângă Kiev. Sursă foto: Captură YouTube video prezentat de Ministerul Apărării din Ucraina

Ministerul Apărării din Ucraina a dat publicității imagini de la o ambuscadă de acum două zile care a avut loc lângă Kiev. Pe imagini se poate vedea cum un convoi militar rus este surprins într-o ambuscadă și atacat.

Atacul are loc în apropiere de Kiev. Rețeaua de televiziune canadiană a efectuat un scurt reportaj cu soldați ucraineni care, sub protecția anonimatului au precizat că întreaga operațiune a fost planificată minuțios.

În urma ambuscadei asupra convoiului militar, Rusia a pierdut tancuri, mai multe vehicule blindate de luptă de tip BTR, dar 30 de soldați.

„Convoiul a fost unul mare și se îndrepta spre Kiev. Ambuscada a fost organizată am reușit să distrugem capul convoiului. Din informațiile noastre convoiul era condus de un comandament format din șase tancuri care au fost distruse. Soldații ucraineni s-au sincronizat perfect în ambuscadă”, povestește unul dintre soldați.

Un alt soldat ucrainean spune că a folosit trei lansatoare antitanc RPG în ambuscadă și admite că o rachetă a ratat ținta.

Prezentăm în cele ce urmează imagini video de la ambuscadă, date publicității de Ministerul Apărării din Ucraina, dar și reportajul realizat cu soldații ucraineni de rețeaua de televiziune canadiană Global News:

 

 

Generalul american Ben Hodges, despre tactica rusă în invadarea Ucraina: Militarii ruși luptă precum niște începători. S-au supraestimat

 

De precizat că „tactica” Federației Ruse de a se deplasa în convoaie militare uriașe, și mai ales modul în care acestea au fost organizate a fost criticată și de generalul-locotenent american (ret) Ben Hodges, fost comandant al Forţelor Terestre ale SUA în Europa (USAREUR).

Ben Hodges spune că Armata Ucrainei luptă folosind un sistem de comandă descentralizat și e mult mai adaptată războiului modern, față de forțele armate ruse invadatoare, precizând ironic că și un începător ar fi luptat mai bine decât rușii în primele zile ale conflictului.

Potrivit forțelor militare ale Ucrainei, din 24 februarie, data invadării Ucrainei, Federația Rusă ar fi pierdut peste 350 de tancuri, peste 1.100 de blindate, 125 de sisteme de artilerie, aproape 60 de avioane de luptă, 83 de elicoptere, 3 nave de război și 7 drone.

CITEȘTE ȘI: Rusia bombardează în premieră vestul Ucrainei. Forțele ruse încă se tem că MiG-29 poloneze vor ajunge în Ucraina și distrug două aerodromuri

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel