Generalul american Ben Hodges, despre tactica rusă în invadarea Ucraina: Militarii ruși luptă precum niște începători. S-au supraestimat

Generalul-locotenent (ret) Ben Hodges, fost comandant al Forţelor Terestre ale SUA în Europa (USAREUR), în prezent reprezentant al reputatului insittut de cercetare CEPA (Center for European Policy Analysis) a analizat primele două săptămâni ale invaziei Federației Ruse în Ucraina

„Natura umană face ca sldații s se îngrămădească unii în alții când sunt speriați. De aceea sergenții trebuie să îi împingă permanent pe soldați pentru a-i împrăștia”, a comentat Hodges imaginile cu coloane de blindate ruse care au fost ținte sigure pentru armata Ucrainei.

Tactica de a avansa militar în convoaie uriașe a fost criticată de generlaul american.

Ben Hodges spune că Armata Ucrainei luptă folosind un sistem de comandă descentralizat și e mult mai adaptată războiului modern, față de forțele armate ruse invadatoare, precizând ironic că și un începător ar fi luptat mai bine decât rușii în primele zile ale conflictului.

 

Rusia și-a supraestimat Armata. Ben Hodges: Până și un începător ar fi luptat mai bine

 

„Ucrainenii au dezvoltat în ultimii opt ani (n.r. - după anexarea ilegală a Crimeei în martie 2014) un sistem descentralizat de comandă și control pe care majoritatea armatelor occidentale, precum cea britanică și cea americană l-ar recunoaște imediat. Nu au un individ aflat într-un buncăr cu telefoane și stație radio care să dirijeze luptele. Sunt căpitani, maiori, colonei care conduc luptele peste tot. Rușii nu au nimic de genul ăsta”, a precizat generalul american Ben Hodges, în cadrul unui eveniment online, citat de un reportaj al Antena 3 News Hour With CNN.

Generalul Hodges e de părere că liderii militari ruși și-au supraestimat capacitățile iar deceniile de corupție iar rapoartele excesiv de optimiste cu privire la forța de luptă a Armatei și-au spus cuvântul. El consideră că sancțiunile internaționale își vor face efectul înainte ca Federația Rusă să obțină un rezultat notabil în Ucraina.

Generalul american a amintit și de un incident în care două nave de patrulare ucrainene au atras atenția unei nave de patrulare ruse, iar mai apoi s-au îndepărtat. În mod naiv, nava rusă a plecat în urmărirea celor două nave ucrainene, căzând direct într-o ambuscadă, unde ucrainenii pregătiseră artileria care a lovit nava rusă. Aceasta s-a scufundat în cele din urmă. Ben Hodges a ținut să amintească despre acest incident, penru a sublinia slaba pregătire a forțelor ruse la invadarea Ucrainei.

Amintim că la mai bine de două săptămâni de la operațiunea militară de amploare a Federației Ruse privind invadarea Ucrainei, Armata rusă nu a reușit să atingă niciun obiectiv militar major.

Potrivit forțelor militare ale Ucrainei, din 24 februarie, data invadării Ucrainei, Federația Rusă ar fi pierdut peste 350 de tancuri, peste 1.100 de blindate, 125 de sisteme de artilerie, aproape 60 de avioane de luptă, 83 de elicoptere, 3 nave de război și 7 drone.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel