Cu ochii la Ucraina, Tokyo își face temele și trece la investiții uriașe în scutul antirachetă. Pe lista Armatei apar și rachete hipersonice

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Rachetă Tomahawk
Rachetă Tomahawk

Conștientă de amenințarea Beijingului și pusă în gardă de evoluțiile de pe frontul din Ucraina, Japonia are planuri mari pentru următorii cinci ani: guvernul de la Tokyo vrea să pompeze aproximativ 37 de miliarde de dolari doar pentru a-și îmbunătăți capabilitățile antirachetă.

Cei 37 miliarde de dolari ar fi cheltuiți în următorii cinci ani pentru a dezvolta „capacitatea de contraofensivă” împotriva rachetelor inamice, raportează kyodonews

Suma reprezintă doar a zecea parte din bugetul apărării, ce se prefigurează a fi adoptat pentru următorii ani.  

Din această sumă, 7,33 miliarde de dolari ar urma să fie destinați extinderii razei de acțiune a rachetelor ghidate anti-navă Type-12, produse în țară.

Sistemele ar fi substanțial îmbunătățite, urmând să aibă o rază de acțiune extinsă la 1.200 kilometri. În plus, rachetele vor putea fi lansate și de pe nave sau din aer.

 

Dezvoltarea rachetelor hipersonice

 

Japonia ia în considerare, de asemenea, achiziționarea a 500 de rachete de croazieră Tomahawk din SUA, ca o soluție intermediară până la finalizarea extinderii razei de rază a rachetei sale de Type 12. 

În plus, aproximativ 800 de miliarde de yeni (5,86 miliarde de dolari) vor fi cheltuiți pentru dezvoltarea „armelor de mare viteză” pentru apărarea insulelor îndepărtate din sud-vestul Japoniei și pentru dezvoltarea rachetelor hipersonice.

Planul prevede, de asemenea, diferite drone, inclusiv platforme subacvatice, pentru operațiuni de contraatac.

 

Creșterea bugetului de apărare

 

Noile planuri au apărut după ce prim-ministrul Fumio Kishida i-a cerut ministrului său apărării să majoreze bugetul apărării cu 56% la 318 miliarde de dolari în următorii cinci ani.

În plus, Japonia va fi implicată în programul comun cu Italia și UK pentru dezvoltarea unui avion de generația a șasea.

Japonia, Marea Britanie și Italia au declarat vineri că vor dezvolta în comun un avion de luptă de ultimă generație într-un proiect care continuă programele Tempest și F-X.

Noul avion urmează să fie gata până în 2035 și este de așteptat să îmbine cercetările actuale ale națiunilor în tehnologia de ultimă oră de luptă aeriană, de la capacitatea ascunsă la senzori de înaltă tehnologie.

Companiile Mitsubishi Heavy Industries, BAE Systems și Leonardo vor fi implicate în noul proiect.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel