Criză S-400. Turcia avertizează SUA și anunță că va riposta

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Turcia reacționează și anunță că va lua măsuri în cazul în care SUA vor impune sancțiuni după ce Ankara a decis achiziționarea sistemelor rusești S-400.

Administrația de la Ankara va răspunde și va impune măsuri de retorsiune dacă Statele Unite vor aplica sancțiuni împotriva Turciei în urma achiziționării sistemului aerian antirachetă S-400 din Rusia, a transmis luni Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, conform Reuters.

„Astfel de sancțiuni ar fi inacceptabile", a declarat Mevlut Cavusoglu într-un interviu pentru publicația TGRT Haber, care a mai precizat că președintele american Donald Trump nu dorește să ia o asemenea măsură iar el nu crede că se va ajunge acolo.

Oficialul turc spune că țara sa va riposta și va lua de asemenea măsuri împotriva SUA în cazul America va impune sancțiuni Turciei.

Cu toate că potrivit specialiștilor impunerea sancțiunilor împotriva Turciei pare inevitabilă, președintele american Donald Trump a declarat joi că Administrația sa nu a luat momentan o decizie finală privind sancționarea Turciei pentru achiziționarea de sisteme antirachetă S-400 din Rusia.

Primele componente S-400 au fost livrate în Turcia la 12 iulie. Ultimele livrări pentru sistemele de apărare aeriană S-400 vor fi efectuate din Rusia în Turcia până în aprilie 2020.

Administrația de la Washington a transmis miercuri că decizia Turciei de a achiziționa sistemul de apărare antirachetă S-400 din Rusia, în pofida avertismentelor, face ca implicarea în programul F-35 să fie imposibilă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel